Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2019 » Червень » 10 » 10 червня 2019 року у залі засідань районної ради відбулась робоча нарада з місцевими головами
16:33
10 червня 2019 року у залі засідань районної ради відбулась робоча нарада з місцевими головами

     10 червня 2019 року у залі засідань районної ради відбулась робоча нарада з місцевими головами. Провів її заступник голови районної ради Борис Руденко.

    Перед обговоренням питань Порядку денного наради Борис Васильович привітав посадових осіб місцевого самоврядування - учасників спартакіади Луганської області серед команд державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з заслуженою перемогою та вручив Грамоти Управління молоді та спорту Луганської обласної державної адміністрації членам команди Кремінського району, а саме: Віктору Зозулі – Невському сільському голові, Дем’яну Гнелицькому – Червонопопівському сільському голові, Костянтину Кудрі – начальнику планово-фінансового відділу  Кремінської районної ради та Олександру Мацегорі – юрисконсульту загального відділу Кремінської районної ради.

      Першим питанням порядку денного наради стало обговорення реформування сільської медицини та раціональне використання фінансового ресурсу на її утримання.

         Володимир Андрійчук, головний лікар комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико – санітарної допомоги», депутат Кремінської районної ради, ознайомив  присутніх з нормативно-правовою базою щодо надання повноцінної медичної допомоги у сільській місцевості та зазначив, що станом на 01.06.2019 року населенням району з лікарями укладено 26114 декларацій, що складає 67,15%. Фінансування 32,85%, яких недостатньо в медичній галузі району, могли б узяти на себе сільські громади, якщо вони зацікавлені в тому, щоби в селах залишилися фельдшерські пункти. 

         Екс-президент Петро Порошенко на початку впровадження медичної реформи зазначав: «Ми значно підвищимо рівень медичного захисту і медичних послуг для 14-15 млн. українців, які живуть у сільській місцевості».

      У Міністерстві охорони здоров’я  наголошують на тому, що якісні зміни у медичних послугах можливі лише за активної участі громад та місцевих органів самоврядування.

    Але ж насправді все зовсім не так, як прописано у законах, постановах та наказах.

   Володимир Андрійчук здійснив «медичний рейд» по усіх населених пунктах району, зустрічався з медичними працівниками та представниками місцевого самоврядування в усіх громадах, знає про медичні проблеми кожної території. Також він упевнений, що не можна реформувати медицину згідно прийнятим «верхами» рішень без врахування попиту і думки населення на місцях. Бо згідно Порядку формування спроможних мереж надання первинної медичної допомоги в районі з 01.07.2019 року треба скоротити 35 ставок медичних працівників. На прийняття рішення про скорочення медичних працівників не зголоситься жоден депутат районної ради. Ситуація може спричинити соціальний супротив населення.

         З проблемою запровадження медичної реформи у сільській місцевості стикається не тільки Кремінський район.

         До учасників наради з пропозицією підтримати Звернення до Прем’єр-міністра України та Міністра охорони здоров’я стосовно проблем впровадження медичної реформи у сільській місцевості звернулася голова Сватівської районної ради Віта Сліпець, яка спеціально приїхала для участі у робочій нараді. Цим питанням Сватівські фахівці займаються з січня місяця, бо розуміють, що в Законах самі мудріші вислови записані поміж строк, і їх треба прочитати, не порушуючи самі закони.

         Учасники наради погодилися з Вітою Володимирівною, що треба звертатися до керівництва держави та міністрів. Але ж ситуації з медичною реформою в наших районах відрізняються.

         У Сватівському районі недостатня укомплектованість медичними фахівцями, і лікарі уклали Декларації з населенням понад ліміт, встановлений наказом (ліміт для сімейного лікаря 1800 пацієнтів, терапевта – 2000, педіатра – 900). Сватівчани у своєму Звернені прохають розглянути можливість не застосовувати для медичних закладів понижувальний коефіцієнт до тарифу на медичне обслуговування.

         У Кремінському районі навпаки: медичних фахівців більше, а населення для укладання декларацій не вистачає. Тож Звернення представників Кремінського району до керівників держави теж повинно бути, але з огляду на ситуацію в Кремінському районі. Такого висновку дійшли учасники наради.

         З аналізом захворюваності працівників органів місцевого самоврядування Кремінського району та з пропозицією щодо зменшення захворюваності і скорочення витрат на матеріальне забезпечення за рахунок коштів Фонду соціального страхування до місцевих голів звернулася начальник Кремінського відділення Фонду соціального страхування Ірина Пахомова.

         Начальник Кремінського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України в Луганській області Андрій Павлов у своєму зверненні до місцевих голів району зазначив, що поступово в державі впроваджуються реформи різних галузей. Не оминає реформа і Службу Надзвичайних Ситуацій. Андрій Михайлович доповів про утворення пожежно-рятувальних підрозділів місцевої і добровільної пожежної охорони на території Кремінського району та ознайомив з інформацією стосовно пожежної безпеки у Кремінському районі.

Також на робочій нараді були розглянуті й інші питання та надані протокольні доручення.

          

          

     

 

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 264 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua