Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2018 » Вересень » 14 » 13 вересня 2018 року відбулося пленарне засідання тридцять шостої чергової сесії Кремінської районної ради
08:37
13 вересня 2018 року відбулося пленарне засідання тридцять шостої чергової сесії Кремінської районної ради

         13 вересня 2018 року під головуванням Володимира Прокопенка відбулося пленарне засідання тридцять шостої чергової сесії Кремінської районної ради. На розгляд депутатів було внесено тридцять сім  питань, попередньо розглянутих та обговорених на засіданнях постійних комісій районної ради.

         На пленарному засіданні перед депутатами звітували виконавці програм.

         Першими депутати  заслухали блок бюджетних питань, доповідала по яких начальник фінансового управління РДА Яна Вашечко.

         Депутати затвердили звіт про виконання Кремінського районного бюджету за І півріччя 2018 року та внесли зміни до районної програми розвитку та підтримки КУ «Кремінський районний центр первинної медико-санітарної допомоги». Зокрема – виділено кошти на придбання вакцини «Туберкулін». Також  депутатами були внесені зміни до районної програми підтримки КП «Регіональна телерадіокомпанія «КТВ-плюс» на 2018 рік, Програми соціально-економічного і культурного розвитку Кремінського району та відповідні зміни до Кремінського районного бюджету на 2018 рік.

         Про хід виконання програми розвитку туризму в Кремінському районі  доповідала начальник Управління економіки РДА Тетяна Улибіна.

         Начальник відділу житлово-комунального господарства та будівництва РДА Павло Божко інформував про хід виконання районних програм підтримки індивідуального житлового будівництва, розвитку цивільного захисту та екологічної мережі Кремінського району за І півріччя 2018 року.

         Питання соціального спрямування  озвучила заступник голови районної держадміністрації з соціальних питань Лариса Махура. Зокрема, прийняті рішення щодо виконання у І півріччі 2018 року районної соціальної програм підтримки сімей загиблих учасників АТО, військовослужбовців і поранених учасників АТО, цільової соціальної програми «Освіта Кремінщини» та цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства. Також затверджено Положення про порядок встановлення, обліку та демонтажу пам’ятних знаків, меморіальних  та інформаційних дощок на території Кремінського району.

         Прийняті рішення і комунального спрямування. А саме – надано дозволи комунальним підприємствам і установам на списання з балансу основних засобів, які не можуть використовуватися у господарській діяльності у зв’язку з моральним та фізичним зношенням.

         Прийнято важливе рішення щодо безоплатної передачі майна спільної власності територіальних громад Кремінського району у власність створеної Красноріченскої об’єднаної територіальної громади. Присутній на сесії селищний голова Віталій Жувако запевнив депутатів, що Красноріченська громада відчуває всю повноту відповідальності за такий крок, як прийняття у власність цілої низки об’єктів соціального призначення.

         Також дуже виваженим рішенням депутатів стало ініціювання питання щодо передачі з державної власності у спільну власність територіальних громад району об’єкту незавершеного будівництва за адресою: площа Красна, 6-б, м. Кремінна. Балансоутримувачем частки вказаної будівлі є Кремінський районний центр зайнятості. На добудову іншої частини потрібні значні кошти, які, на жаль, до цього часу з державного бюджету не виділялась попри неодноразовим зверненням до різних центральних органів виконавчої влади. З метою створення єдиного простору для прозорої та зрозумілої взаємодії органів влади та громади Кремінського району  в будівлі після її добудови і переоснащення планується створити Центр надання соціальних послуг «Прозорий офіс». Створення такого офісу дозволить охопити вчасними та якісними соціальними послугами близько 34 тисяч мешканців району.

         Наприкінці засідання сесії  з ініціативи 12 депутатів районної ради було розглянуто пропозицію про необхідність прийняття звернення до Президента, ВРУ та КМУ стосовно введення мораторію на підвищення ціни на енергоносії. Питання обґрунтованості підвищення цін/тарифів на енергоносії та комунальні послуги обурює мешканців району, тому вони звертаються до свої обранців за підтримкою.  Звернення було проголосоване з поправками.

         Детально ознайомитися з матеріалами 36-ої сесії Кремінської районної ради можна на сайті районної ради у розділі «Доступ до публічної інформації» після їх виготовлення.

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 333 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua