Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2018 » Листопад » 15 » 14 жовтня 2018 року, відбулася нарада  голови районної ради з питання щодо створення установи «Національний природний парк «Кремінські ліси»
17:19
14 жовтня 2018 року, відбулася нарада  голови районної ради з питання щодо створення установи «Національний природний парк «Кремінські ліси»

         Минулої середи, 14 листопада 2018 року, відбулася нарада  голови районної ради з питання щодо створення установи «Національний природний парк «Кремінські ліси». У обговоренні взяли участь 12 депутатів районної ради. Головував  на нараді заступник голови районної ради Борис Руденко.

         До обговорення був запрошений головний лісничий ДП «Кремінське ЛМГ» Володимир Андреєв.

      Борис Васильович ознайомив присутніх з протокольними дорученнями заступника голови Луганської облдержадміністрації від 25.10.2018року за результатами наради щодо врегулювання проблемних питань, пов’язаних з реалізацією проекту «Нове будівництво ПС 500 кВ «Кремінська» з заходами ПЛ 500 кВ «Донбаська – Донська» та ПЛ 220 кВ «Кремінська – Ювілейна», Луганська область», листом Міністерства екології та природних ресурсів України від 05.11.2018 року № 5/4.1-8/11928-18 про створення НПП «Кремінські ліси».

         Головний лісничий Кремінського ЛМГ Володимир Андреєв надав інформацію щодо площ земельних ділянок, які у рамках реалізації Проекту передбачається відвести у постійне користування ДП «НЕК «Укренерго» на території ДП «Кремінське ЛМГ». Але здійснити відведення земельних ділянок можливо тільки після створення національного природного парку «Кремінські ліси».

         Дзюбан Микола Григорович, депутат районної ради, проінформував депутатів, що даною проблемою він переймається понад 10 років. Як колишній голова громадської ради, він зазначив, що був категорично проти створення НПП в попередньому варіанті. На сьогоднішній день змінилися умови роботи створюваної установи, вона залишиться у підпорядкуванні Держлісагентства. Одже,  його думка щодо створення національного природного парку кардинально змінилася, і він підтримує його створення, що забезпечить реалізацію Проекта будівництва  підстанції.

         Наталя Василівна Чехута, депутат районної ради, голова райдержадміністрації, зазначила, що створення НПП – гостра необхідність не тільки для Кремінського району, а й для всієї Луганської області. Кремінська райдержадміністрація підтримує створення національного природного парку, розуміючи його важливість у реалізації Проекту.

         Депутати підтримали пропозицію Міністерства екології та природних ресурсів України щодо створення установи «Національний природний парк «Кремінські ліси», яка буде підпорядкована Державному агентству лісових ресурсів України, загальною площею 7269 га, в тому числі: зона повного заповідання – 1179 га; зона регульованої рекреації – 1707 га; зона господарювання – 4383 га, та погодились проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед громадськості Кремінського району з питань, пов’язаних із створенням Національного природного парку «Кремінські ліси».

 

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 323 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua