Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2013 » Вересень » 23 » 18.09.2013 р. пройшов заключний етап публічного обговорення положень Концепції
09:23
18.09.2013 р. пройшов заключний етап публічного обговорення положень Концепції

18.09.2013 р. пройшов заключний етап публічного обговорення положень Концепції. В роботі форуму взяли участь голови районної ради Назаренко Ю.І. та райдержадміністрації Яворський П.М., депутати районної та міської рад, члени Української асоціації районних і обласних рад, члени Асоціації селищної та сільських рад Кремінського району, члени Асоціації малих міст України, голови громадських рад при міській раді та при райдержадміністрації, представники громадських організацій та інші.

"В ходе проведения информационной кампании по обсуждению проекта Концепции, мы максимально донесли до населения идеологию реформирования местного самоуправления, предложенную Президентом Украины», - зазначив Павло Яворський.

З основними підсумками проведення обговорення проекту Концепції у Кремінському районі присутніх ознайомила Юлія Назаренко. Торкнувшись організаційного аспекту консультування з громадськістю з даного питання, вона зробила загальний висновок: реформа місцевого самоврядування є вкрай необхідною. Потребує нових підходів забезпечення економічної безпеки територій; необхідна уніфікація всіх послуг, що надаються місцевими радами населенню незалежно від їх місця проживання; необхідна реальна децентралізація влади. Необхідно припинити практику делегування повноважень різними органами, під реалізацію яких не виділяються кошти та інше.

Майже одностайними у своїх виступах щодо доцільності проведення реформи місцевого самоврядування, за винятком зміни територіального устрою, стали місцеві голови. З їх слів, мешканців територіальних громад хвилює можлива незручність в отриманні адміністративних послуг в разі укрупнення адміністративно-територіальних одиниць базового рівня (віддаленість, стан доріг, автобусне сполучення) та можливе знищення діючої інфраструктури населених пунктів.

Голова громадської ради при райдержадміністрації Сергій Омельченко висказав ідею щодо доцільності проведення реформи у найкоротші терміни, а також затвердження відповідних нормативно-правових актів відповідно до вимог Концепції.

За результатами громадського обговорення проекту Концепції на сходах в територіальних громадах Кремінського району, на засіданнях «круглого столу» і форуму, громадських рад при райдержадміністрації та міської ради, Асоціації селищної та сільських рад Кремінського району, Ради голів Кремінського району можна виокремити наступні позитивні відгуки, а саме:

·          Створення належних матеріальних, фінансових та організаційних умов для забезпечення здійснення органами місцевого самоврядування власних (самоврядних) і делегованих повноважень.

·          Можливість збільшення бюджетних коштів для розвитку соціальної сфери населених пунктів.

·          Забезпечення відповідними ресурсами органів місцевого самоврядування для здійснення їх повноважень.

·          Розподіл повноважень між органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади на різних рівнях.

·          Розширення прав органів місцевого самоврядування щодо визначення податкової бази та регулювання ставок оподаткування.

·          Отримання права розпорядження земельними ресурсами.

Таким чином можна зробити висновок, що даний проект Концепції має позитивне ставлення територіальних громад.

Потрібно зауважити, що система місцевого управління в Україні не відповідає вимогам Європейської хартії місцевого самоврядування.

Потребують законодавчого врегулювання питання перерозподілу повноважень між місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, створення фінансових та матеріальних передумов для самостійного вирішення територіальними громадами питань місцевого значення, надання органами місцевого самоврядування повноцінних державних та громадських послуг, введення обов’язкового медичного страхування; галузь медицини повинна бути державною.

Переглядів: 478 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua