Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2011 » Вересень » 28 » 23 вересня 2011 року у селі Червонопопівка відбулося виїзне засідання Ради голів району
15:36
23 вересня 2011 року у селі Червонопопівка відбулося виїзне засідання Ради голів району

         Минулої п’ятниці, 23 вересня, у селі Червонопопівка відбулося виїзне засідання Ради голів району. В його роботі взяли участь голова районної ради Ю.І.Назаренко, депутат Луганської обласної ради Гацько А.А., депутат Кремінської районної ради В.П.Гнилицький, місцеві голови, були запрошені начальник Кремінського фінансового управління Н.М.Макогон, начальник відділу Держкомзему в Кремінському районі Л.А.Заморена, завідуюча сектором Кремінського відділення РОДПІ Демків Н.І., начальники відділів та спеціалісти виконавчого апарату районної ради.

     

 

         Гостей хлібом-сіллю біля сільської ради зустрічали Червонопопівський сільський голова Д.В.Гнилицький та місцевий самодіяльний колектив «Вербиченька». Аматори художньої самодіяльності виконали пісню на вірші А.Житкевича «Музика землі», яка стала своєрідним лейтмотивом заходу.

         Засідання ради голів розпочалося з виступу господаря –Червонопопівської сільського голови Д.В.Гнилицького, який, доречи, наймолодший з місцевих голів і обраний вперше. У своєму виступі він зазначив, що до складу Червонопопівської сільської ради входить три населених пункти: села Червонопопівка, Піщане та Голікове. Всі населені пункти електрифіковані та телефонізовані, села Червонопопівка та Піщане – газифіковані. У місцевій школі навчаються 33 учня. Працюють ФАП, клуб та бібліотека. В Храмі Різдва Пресвятої Богородиці проводить служби отець Савва.  Але в Червонопопівській територіальній громаді, як і в інших громадах району, існують проблеми, які сільська рада намагається вирішувати спільними зусиллями з фермерськими господарствами, підприємцями, мешканцями громади за підтримкою районної ради та райдержадміністрації.

      


         З привітальним словом до присутніх звернувся і депутат обласної ради Гацько А.А. Він відзначив, що спілкування місцевих голів у такому форматі не тільки дає можливість ознайомитися з  досвідом роботи інших, але і плідно співпрацювати разом над різноманітними питаннями, які ставить громада перед владою.


         Зацікавленість присутніх викликала інформація щодо розгляду питання про виконання доходної частини бюджету міською, селищною та сільськими радами. У виступі начальника фінансового управління Н.М.Макогон було зазначено, що станом на 22.09.2011 р. зведений бюджет Кремінського району виконано на 64,1 відсотка. З 19 бюджетів, які складають зведений бюджет району, непогано справляються з наповненням своїх бюджетів Варварівська (96,7%), Булгаківська (95,4%) та Червонопопівська (81,5%) сільські ради. Найбільше занепокоєння щодо виконання бюджету виникає по Красноріченській селищній раді (54,6%), Єпіфанівській сільській раді (60,4%) та Новоастраханській сільській раді (50,1%). Наталія Миколаївна наголосила на тому, що системними проблемами, які впливають на недовиконання планових показників доходної частини бюджету залишається формальне ставлення голів до цього питання. Тобто до надходження податків ставляться так: надійшли – от і добре, нема надходжень – і так пройде. Деякі ради по старинці продовжують звертатися до районного бюджету за додатковими дотаціями, тоді як доходна частина бюджету сільських рад збільшилася.


         Надходження податків до місцевих бюджетів проаналізувала завідуюча сектором Кремінського відділення РОДПІ Демків Н.І. Вона зазначила, що місцевими радами майже не проводиться робота щодо виявлення платників, які здійснюють виплату заробітної плати «в конвертах» або заробітна плата є нижчою ніж законодавчо встановлена мінімальна заробітна плата. Такі порушення мінімізують надходження податків до бюджету. Також дуже низькими є показники сплати податку за землю, а строк сплати закінчився ще 29 серпня 2011 р. Дуже низький відсоток мають Михайлівська (51%), Єпіфанівська (64%), Новокраснянська (66%), Кудряшівська (74%) та Бараниківська (79%) сільські ради. Як висновок – тільки спільними зусиллями податкової інспекції та органів місцевого самоврядування можливо збільшити надходження податків до бюджету.

         Жвавий інтерес викликала інформація начальника відділу Держкомзему в Кремінському районі Л.А.Замореної щодо завершення земельної реформи та запровадження ринку землі в Україні. Реформування земельних відносин в України є вкрай необхідним. Основним принципом, який визначив напрями реформування, стало подолання монополії держави на земельну власність і встановлення багатосуб’єктності права власності на землю. Мораторій на продаж землі постійно подовжується навіть не зважаючи на те, що його існування стримує створення цивілізованого земельного ринку та замість вирішення існуючих проблем призводить до нагромадження нових. Прийняття Закону України «Про ринок земель» дозволить створити правові передумови для запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення та передбачатиме обмежене державне регулювання процедури відчуження власниками речових прав на земельні ділянки. Світовий досвід показує, що регулювати ринок земель набагато ефективніше, ніж заганяти його «в тінь».


         Далі голова районної ради Ю.І.Назаренко розповіла присутнім про проекти Законів України щодо адміністративно-територіального устрою України.

       

         Після засідання гостей до Храму Різдва Пресвятої Богородиці запросив отець Савва та провів скорочену службу, після якої усім присутнім подарував образки з благословенням  Святішого Патріарха Московського та всієї Русі Кирила.

         Також присутні відвідали пам’ятник загиблим воїнам у Великій Вітчизняній війні, сільський ФАП та  будинок культури, в якому, доречи, спільними зусиллями сільської влади та мешканців села був зроблений ремонт фасаду. даху фойє, відремонтоване опалення будинку.

         На порозі школи радо зустрічала гостей директор школи Степанова Тетяна Миколаївна. Вона провела екскурсію в етнографічному музеї школи, де у великій кількості зібрані цікаві експонати. Присутніх вразила кількість вишитих рушників, яким вже понад 100 років. А у історико-краєзнавчому музеї школи усі присутні подивилися документальний фільм обласного телебачення «Давидове поле».


У 1966 році жителі села на честь знатного хлібороба і першого Почесного громадянина села Давида Євдокимовича Броваря встановили пам’ятник – обеліск на полі, з якого Давид Бровар не сходив майже 2 доби, освоюючи квадратно-гніздовий спосіб посіву кукурудзи. У роки війни Давид Бровар був сапером, героїчно воював, не раз був поранений, додому повернувся з нагородами. І знову до трактора: працював, навчав молодь. Але не давали покою Давидові солдатські рани. Помер він прямо у полі. Тож і увічнено його працю обеліском у полі, яке тепер називають Давидовим.

І знову з екрану телевізора лунала музика рідної землі, музика великої любові до неї, до людей, які на ній живуть та наповнювала душі радістю та гордістю за своє село і голову сільради, і працівників школи, і передавалася ота гордість усім присутнім.

Кажуть в народі, що  у гостях гарно, але вдома краще. Не про червонопопівську гостинність ця народна мудрість. Усі гості відзначили небайдужість мешканців села до розвитку своєї громади, бо червонопопівці – це велика єдина родина, яка плідно працює, завзято відпочиває та дбайливо зберігає свої традиції. Великі їм за це шана та подяка!


Переглядів: 1006 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua