Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2018 » Жовтень » 26 » 25-26 жовтня 2018 року у місті Краматорську Донецької області за підтримки Ради Європи відбувся форум
13:48
25-26 жовтня 2018 року у місті Краматорську Донецької області за підтримки Ради Європи відбувся форум

         25-26 жовтня 2018 року у місті Краматорську Донецької області за підтримки Ради Європи відбувся форум «Децентралізація: сучасний етап та перспективи розвитку».

         Форум відбувся за участі народних депутатів України – членів Комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, громадянського суспільства, експертного та наукового середовища, міжнародних партнерів та інших. Наш Кремінський район на форумі представляли Володимир Миколайович Прокопенко – голова Кремінської районної ради, голова Асоціації органів місцевого самоврядування області, Юрій Олексійович Прокопенко – Кремінський міський голова, голова Луганського регіонального відділення Асоціації міст України, Віталій Миколайович Жувако – Красноріченський селищний голова, Ігор Валерійович Бурмістров  - Кудряшівський сільський голова та Дем’ян Володимирович Гнилицький – Червонопопівський сільський голова.
         В рамках форуму учасники обговорили стан реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, актуальні питання та виклики, зокрема, у сфері об’єднання територіальних громад, вирішення питань ВПО, розвитку суспільного мовлення та мовлення громад, створення безпечного середовища в громадах; ознайомилися з європейським досвідом та стандартами у відповідних сферах, тощо.
         Під час першої панельної дискусії щодо чотирьох років реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні В’ячеслав Негода – перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України наголосив, що до чергових місцевих виборів 2020 року потрібно створити нову територіальну основу на рівні громад та районів. Без цього децентралізація - чіткий розподіл повноважень, бюджетів, відповідальності між державними органами влади і самоврядуванням, а також між рівнями управління на місцях - далі не піде.

         На його думку, перше, що треба зробити, це завершити створення перспективних планів формування громад по всій країні. Більшість областей мають плани розвитку громад далеко не на усю свою територію. Отже модель створення перспективних планів за участі обласних державних адміністрацій та обласних рад виконала свою важливу функцію і вичерпала себе. Завершувати цей процес має уряд за узгодженням з парламентом. «Громади надалі не можуть бути залежними від неспроможності, небажання, політичних чи ще якихось інтересів обласної влади. Ні у них, ні у нас на це вже немає часу. Сподіваюсь, парламент нас у цьому підтримає», - сказав В’ячеслав Негода.

         Саме на перспективних планах, на думку першого заступника Міністра, має ґрунтуватися новий адміністративно-територіальний устрій країни. «Розроблені перспективні плани вже покривають 76 % території країни. Це бачення майбутнього територій визрівало роками і формувалось з врахуванням рішень самих громад. Маємо зробити усе це максимум до середини 2020 року. Якщо реформа не завершується вчасно, вона втомлює, сіє зневіру і дає підстави для критики, протидії та блокування. А у цьому, я впевнений, ніхто з прихильників децентралізації не зацікавлений», - резюмував В’ячеслав Негода.

     

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 342 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua