Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2017 » Вересень » 2 » 2 вересня – день завершення Другої світової війни
17:25
2 вересня – день завершення Другої світової війни

      Сьогодні для лейтенанта Івана Сиврюка нарешті скінчилась його особиста Друга світова війна.
     2 вересня – у день завершення Другої світової війни та в переддень відзначення 74 – ї річниці визволення Луганської області від нацистських загарбників у Кремінній пройшло урочисте поховання останків кремінянина, льотчика Івана Сиврюка, який загинув у вересні 1941 року. Через 76 років після загибелі його останки були знайдені на території Ленінградської області та передані рідним в Україну.
     Поховали Івана Сиврюка у братській могилі у Дубовому гаю. На урочистій траурній церемонії були присутній його син (який не встиг побачити батька) Валерій Іванович Севрюк, керівники району і міста, молодь, громадськість, представники військового комісаріату та військові – учасники проведення АТО.
     «Наш почесний обов’язок і наш тест на людяність – це пам'ять про усіх захисників нашої Батьківщини в усі скрутні періоди становлення нашої держави. Вже в наші дні хлопці і дівчата, так як свого часу Іван Іванович Сиврюк, стали на захист незалежності нашої української держави», - сказала на траурній церемонії голова райдержадміністрації Наталя Чехута. Майже в унісон, представник 58 – ї бригади ЗСУ Василь Музика сказав, що одним із дієвих способів запобігти війні є пам'ять про її руйнівні наслідки. «Пам’ятаємо – отже, перемагаємо!» - додав учасник нинішньої, нехай і неоголошеної війни.
     Після поминальної літії, проведеної братією Кремінського Свято – Сергіївського чоловічого монастиря, останки молодого воїна опустили у рідну, кремінську землю – на вічний спочинок. Нарешті після повітряного бою у 41 – му році дійшла до кінця його особиста Друга світова війна… .
     Пам'ять усіх загиблих, усіх жертв війни 1939 – 1945 років креміняни вшанували, поклавши квіти до Меморіалу Слави. Вічна і світла пам'ять!

         

         

         

За матеріалами Кремінської РДА

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 338 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua