Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2014 » Лютий » 6 » 3 лютого 2014 року відбулася позачергова тридцять дев’ята сесія районної ради
17:20
3 лютого 2014 року відбулася позачергова тридцять дев’ята сесія районної ради

         3 лютого 2014 року в залі засідань районної ради відбулася позачергова сесія районної ради, на якій були розглянуті  бюджетні питання.

         У зв’язку з тим, що для виконання органами місцевого самоврядування покладених на них зобов’язань фінансових ресурсів недостатньо, депутатами прийнято рішення звернутися до вищих державних органів щодо виділення додаткової дотації Кремінському району.

 

Звернення

Депутатів Кремінської районної ради

шостого скликання до Президента України,

Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України

щодо виділення додаткової дотації

                                                       

                                                              

Депутати Кремінської районної ради Луганської області вимушені звернутися до Вас з приводу  виконання бюджету  Кремінського району у  2014 році. Ми стурбовані ситуацією стосовно незабезпеченості фінансовими ресурсами бюджету Кремінського району для виконання органами місцевого самоврядування покладених на них функцій, особливо це стосується галузі охорони здоров’я.

Кремінському району на 2014 рік доведені розрахункові показники Міністерства Фінансів України за видатками, що враховуються при розрахунку між бюджетних трансфертів по охороні здоров’я  в сумі 23 843,1 тис. грн. Фактичні видатки за 2013 рік по установах охорони здоров’я становили 26 771,2 тис. грн.

 Розрахунок фонду оплати праці проведено у відповідності до вимог  Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік», щодо встановлених соціальних гарантій з оплати праці та з урахуванням існуючої мережі штатів та установ. Штатна чисельність бюджетних установ району не перевищує нормативну чисельність встановлену відповідно до діючих нормативно-правових актів, що її регламентують. Крім того проведено скорочення штатної чисельності у 2013 році на 24 шт. од., у 2014 році планується проведення скорочення штатної чисельності на  13,25 од.

По установах охорони здоров’я розрахунок видатків на заробітну плату з   нарахуваннями   становить  22 294,6 тис.  грн., на  оплату  енергоносіїв –  3 884,3 тис. грн., мінімальна потреба на придбання медикаментів, продуктів харчування та проведення інших невідкладних видатків становить – 1 572,1 тис. грн. Всього потрібно –27 751,0 тис. грн., відхилення від контрольного показника становлять 3 907,9 тис. грн.

Контрольний показник забезпечує проведення видатків на заробітну плату з нарахуваннями та оплату комунальних послуг по закладах охорони здоров’я лише на 90,0 відсотків. Приведення видатків у відповідність до контрольного показника, нажаль  неможливе без проведення скорочення мережі бюджетних установ та штатної чисельності. З метою економії бюджетних коштів, працівники закладів охорони здоров’я  в котрий рік підряд вимушені брати відпустки без збереження заробітної плати на 14 календарних днів.

Крім того в районі недостатньо коштів на для забезпечення учнів 1-4 класів високоякісними продуктами харчування в частині включення молока, як додаткового компоненту до раціону учнів. Також з метою організації харчування учнів 5-11 класів з першого вересня поточного року необхідно провести реконструкції шкільних їдалень. Додатково на проведення зазначених видатків необхідно 950,6 тис. грн.

 

Враховуючи вищезазначене та у зв’язку з тим, що галузь охорони здоров’я та освіти в значній мірі впливають на результати соціального і економічного розвитку, демографічну ситуацію, є головними у визначенні рівня соціальної стабільності в суспільстві, просимо Вас розглянути питання внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» в частині виділення додаткової дотації Кремінському району в сумі 4 858,5 тис. грн., а саме до рівня видатків, який  би забезпечив належне функціонування бюджетних установ.

 

                                                                                                                       Прийнято на тридцять дев’ятій

                                                                                                                       сесії  Кремінської районної

                                                                                                                       ради шостого скликання

                                                                                                                       03 лютого  2014 року

Переглядів: 544 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua