Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2016 » Жовтень » 6 » 4 жовтня пройшла чергова зустріч в інформаційному центрі районної держадміністрації.
09:22
4 жовтня пройшла чергова зустріч в інформаційному центрі районної держадміністрації.

     4 жовтня пройшла чергова зустріч в інформаційному центрі районної держадміністрації.
     Цього разу спілкування відбувалось між молоддю, представниками 92 – ї бригади ЗСУ та керівництвом району.
     «Кожен із наших військовослужбовців має рідних людей, має дітей. Зараз вони далеко один від одного. І наше завдання усіляко підтримати цих мужніх чоловіків, наших оборонців», - сказала на зустрічі голова районної державної адміністрації Наталя Чехута.
     Взагалі – то 92 – га номінально наслідує історію 48-ї стрілецької дивізії, створеної ще в 1919 році. Що стосується участі у проведенні АТО, то бригада була одним з останніх резервів ЗСУ і зберігалася для оборони Харківського напрямку від можливого російського вторгнення. Криза українських сил в зоні АТО змусила, зрештою, задіяти і її. Бойова група 92-ї окремої механізованої бригади була висунута з Чугуїва в район АТО 23 серпня 2014 року[5].
     Бійці 92-ї бригади брали участь у боях під Станицею Луганською, Щастям і Бахмуткою.
    27 серпня 2014 року відбулася спроба силами 92 ОМБр прорвати зовні російське кільце оточення під Іловайськом і деблокувати українські підрозділи. 16 травня 2015 року поблизу м. Щастя на Луганщині військовими саме 92-ї окремої механізованої бригади були захоплені в полон військовослужбовці3-ї окремої бригади спецпризначення ГРУ РФ Олександр Александров і Євген Єрофєєв. Під час бою загинув український військовик, молодший сержант Вадим Пугачов. 29 травня 2015 року Президент України Петро Порошенко нагородив учасників затримання російських спецпризначенців.
     Про це та інше присутні могли дізнатись від заступника командира бригади Артура Батістова, а також переглянувши фільм про будні бригади «Бьёмся за Счастье!». Артур Батістов поділився своїм враженням від Кремінної: маленьке проукраїнське місто, а також відповів на запитання дітей. До речі, на одне з них: «Чи боїтесь ви пострілів?» він відповів, що як всі звичайні людини – боїмось, але вже звикли.
Учні навчальних закладів вручали воїнам обереги, традиційний каравай, гімназисти прочитали власні вірші за тематикою «Чому я обираю професію військового» і запросили воїнів до подальшого спілкування. Зустріч показала, що їм є про що говорити – сучасним героям, захисникам своєї землі та майбутньому поколінню, НАРОДЖЕНОМУ БУТИ ВІЛЬНИМИ!

         

         

    

За матеріалами Кремінської РДА

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 483 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua