Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2016 » Травень » 5 » 5 травня у районному будинку культури відбулася презентація молодіжної акції «Маки пам’яті».
16:28
5 травня у районному будинку культури відбулася презентація молодіжної акції «Маки пам’яті».

     5 травня у районному будинку культури відбулася презентація молодіжної акції «Маки пам’яті».
     В українському фольклорі мак завжди був символом краси юних дівчат. У літературі та піснях квітка маку асоціювалася з кров’ю козаків, які загинули за Україну. У міфах і фольклорі багатьох народів мак також пов’язаний зі смертю і кров’ю.
     Ідея застосувати червоний мак в якості нового для України символу Перемоги належить Українському інституту національної пам’яті та Національній телекомпанії України. Це символ поваги до тих, хто переміг нацизм, символ скорботи й пам’яті про загиблих.
     На презентації акції демонструвалось відео «Пам’ятаємо. Перемагаємо». А, оскільки, квітка маку часто згадується в українських народних піснях та думах, особливо козацької доби, пісню про мак виконала солістка районного Будинку культури.
     А взагалі – то основною метою заходу була благодійність. У такий спосіб учнівська молодь Кремінщини приєдналась до Всеукраїнської благодійної акції «Маки пам’яті» . В рамках неї учнями міських загальноосвітніх шкіл і гімназії, Красноріченської, Варварівської, Новокраснянської, Бараниківської, Житлівської шкіл, інтернатів, професійно-технічного ліцею, медичного училища та будинку дитячої творчості були власноруч виготовлені червоні маки – символ відзначення Дня пам’яті та примирення і свята Перемоги.
     За небайдужість і дієвий патріотизм учасникам акції подякували голова РДА Наталя Чехута та голова райради Володимир Прокопенко.
     Благодійна акція проводиться на підтримку українських військових та поранених в зоні проведення АТО. Зібрані протягом цього та наступних декількох днів кошти будуть передані представникам Об’єднаного центру цивільно – військового співробітництва ОТУ «Луганськ».
     Виготовлені дитячими руками маки ще можна встигнути придбати до 9 травня у центральній районній бібліотеці для дітей.

         

         

         

За матеріалами Кремінської РДА
https://vk.com/public74082417?w=wall-74082417_1308
Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 548 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua