Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2013 » Квітень » 22 » Чорнобиль – скорбота пам’яті людської
14:46
Чорнобиль – скорбота пам’яті людської

            Двадцять сім років минуло від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія - техногенна катастрофа, спричинена вибухом на Чорнобильській АЕС. Джерело атомної енергії, що вважалося цілком безпечним, заподіяло шкоду, реальний обсяг якої і досі не визначений.

            Чорнобильська катастрофа фактично нездоланна, оскільки головним її наслідком є радіація, незрима й невідчутна, здатна діяти протягом тисяч років і на величезних територіях. Саме тому тема Чорнобильської трагедії близька нам, українцям.

       

            На виконання розпорядження голови Кремінської райдержадміністрації від 03 квітня 2013 року №142 «Про підготовку та проведення заходів, пов’язаних з 27-ми роковинами Чорнобильської катастрофи у Кремінському районі» в бібліотеках КУ «Кремінська РЦБС» відбулися тематичні заходи:

            19 квітня у Кремінській районній бібліотеці для дітей пройшов урок - реквієм  «Дзвони Чорнобиля», на який завітали учні  6 класу Кремінскої школи-гімназії (директор Кукуяшна Є.І.)та учасник ліквідації  Чорнобильської трагедії Воловод Володимир Вікторович. Під час заходу діти дізнались про трагедію на Чорнобильській АЕС, про її жахливі наслідки, а гості поділилися спогадами  про пережите в перші дні аварії. Юні читачі  бібліотеки уважно слухали розпловідь про найжахливішу катастрофу людства і винесли з неї уроки відповідальності за своє майбутнє і майбутнє своїх дітей. Літературно-книжкова виставка - реквієм  «Пропусти Чорнобиль крізь серце!» презентована  читачам, допомогла краще передати  біль трагедії. Учасники заходу переглянули фотографії того часу та документальне відео на дану тему. В кінці заходу була запалена свічка пам’яті в честь загиблих на Чорнобильської аварії та покладені квіти до пам’ятника загиблим в наслідок аварії на  Чорнобильській АЕС.

       

            Цього ж  дня, у читальній залі центральної районної бібліотеки пройшов  урок пам’яті: Літературний етюд «Терновий вінець Чорнобиля» на який завітали студенти Кремінського обласного медичного училища (директор Абрамов В.В.). Ведучими на заході були самі студенти, вони  ще раз усім присутнім нагадали про найбільшу техногенну катастрофу  в історії людства, з часу якої минуло вже  два десятка літ. Своїми враженнями до присутніх звернувся свідок  ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Їх розповідь доповнила заввідділом обслуговування Квітко Т.В. провівши огляд книжкової виставки «Скорбота пам’яті людської», переглянувши документальні книги, фоторепортажі та  свідчення тих страшних часів. Відео стрічки, які супроводжували  весь захід,  допомогли присутнім поринути в ті страшні часи трагедії. Присутні висловили спільну думку, що обов’язково  переможуть цю атомну біду усією планетою. Як данина пам’яті загиблим ліквідаторам аварії на ЧАЕС, студентська молодь та працівники бібліотеки поклали квіти до пам’ятного знаку у парку «Слави».

     

            В рамках роботи клубу за інтересами «Цікаві зустрічі», який працює при центральній районній бібліотеці, під керівництвом Олійник З.Б., проведено тематичний захід «Чорнобильський дзвін» за участю членів районної Спілки «Союз Чорнобиль»  (керівник Мельник А.П.). Літературно-музична композиція «Скорбота пам’яті людської» змістовно нагадала присутнім про ті страшні події на Чорнобильській АЕС.

     

        В бібліотеках Кремінщини с.Нова Астрахань, с.Варварівка, с.Красноріченське, с.Кудрящівка, с.Новомикільське, с.Михайлівка, с.Житлівка проведено літературні огляди «Чорне крило Чорнобиля», бесіди біля книжкових виставок «Чорнобиль – біль і скорбота України», години пам’яті «Чорнобиль – це трагедія віків, її ні словом ні пером не передати», екологічні години «Земля – планета наша, треба її оберігати», години скорботи «Чорнобиль – відкрита рана людства» та інформаційні години «Лихо Чорнобиля – наш спільний біль», «Чорнобильський вітер по душах мете, Чорнобильський пил на роки осідає» та ін.

 

Директор

КУ «Кремінська РЦБС»                            О.В.Скиданенко

Переглядів: 1902 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua