Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2016 » Грудень » 27 » До уваги суб’єктів декларування Кремінської районної ради
14:21
До уваги суб’єктів декларування Кремінської районної ради

     З 01 січня 2017 року розпочинається другий етап роботи системи  подання  та  оприлюднення  декларацій осіб, уповноважених  на  виконання  функцій  держави  або  місцевого  самоврядування. Це особи, які зазначені у пункті 1, підпункті "а" пункту 2 частини першої статті 3 Закону України «Про запобігання корупції».

     Суб’єкти декларування  зобов’язані, відповідно до цього Закону, щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (nazk.gov.ua) декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі - декларація), за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством (рішення НАЗК від 10.06.2016р. №3).

     Декларація заповнюється та подається особисто суб’єктом декларування через власний персональний електронний кабінет суб’єкта декларування у системі Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, шляхом заповнення електронної форми (Роз’яснення щодо заповнення декларації затверджені рішенням НАЗК від 11.08.2016р. №3)

     Паперова копія декларації не подається.

     Суб’єкт декларування повинен зареєструватися у Реєстрі з використанням особистого ключа та посиленого сертифіката відкритого ключа електронного цифрового підпису (далі –ЕЦП).

     Використання у якості ідентифікації суб’єкта декларування електронних систем дистанційної ідентифікації, що використовують бази клієнтських даних банків (BankID) здійснюється в порядку, визначеному Національним агентством відповідно до законодавства.

     ЕЦП в Луганській області можна отримати безкоштовно і особисто в установах:

         1) Акредитований центр сертифікації ключів Інформаційно - довідкового департаменту ДФС:   Луганська обл., м. Старобільськ, вул. Шевченко, буд. 6

тел.: (06461) 20578

Реєстрація користувачів:

пн - чт  

з 9:00 до 18:00

 

пт  

з 9:00 до 16:45

 

обідня перерва:

з 13:00 до 13:45

     2) ПАТ КБ «Приватбанк»  (за допомогою послуги «Приват 24»).

     Під час реєстрації в Реєстрі суб’єкт декларування повинен вказати адресу його електронної пошти, що буде використовуватися для направлення йому повідомлень.

     Подані декларації включаються до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, що формується та ведеться Національним агентством.

     Національне агентство забезпечує відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, на офіційному веб-сайті Національного агентства.

     Доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, на офіційному веб-сайті Національного агентства надається шляхом можливості перегляду, копіювання та роздруковування інформації, а також у вигляді набору даних (електронного документа), організованого у форматі, що дозволяє його автоматизоване оброблення електронними засобами (машинозчитування) з метою повторного використання.

     Зазначені у декларації відомості щодо реєстраційного номера облікової картки платника податків або серії та номера паспорта громадянина України, місця проживання, дати народження фізичних осіб, щодо яких зазначається інформація в декларації, місцезнаходження об’єктів, які наводяться в декларації (крім області, району, населеного пункту, де знаходиться об’єкт), є інформацією з обмеженим доступом та не підлягають відображенню у відкритому доступі.

     Упродовж семи днів після подання декларації суб’єкт декларування, самостійно виявивши помилку,  має право подати виправлену декларацію.

     Інформація про особу в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зберігається упродовж всього часу виконання цією особою функцій держави або місцевого самоврядування, а також упродовж п’яти років після припинення виконання нею зазначених функцій, крім останньої декларації, поданої особою, яка зберігається безстроково.

     Перевірка факту подання декларацій та повідомлення Національного агентства  про  випадки  неподання  чи  несвоєчасного  подання  декларацій, відповідно до рішення Національного агентства з питань запобігання корупції від 06.09.2016р. №19 покладаються на уповноважену особу з питань запобігання та виявлення корупції органу, в якому працює суб’єкт декларування. Щорічні декларації суб’єктів декларування перевіряються уповноваженою особою – протягом 10 робочих днів з граничної дати подання таких декларацій. Уповноважена особа перевіряє  факт  подання  декларацій шляхом  пошуку  та  перегляду  інформації  в  публічній  частині Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, на офіційному веб-сайті Національного агентства.

     У випадку встановлення факту неподання чи несвоєчасного подання декларацій  суб’єктами  декларування  відповідно  до  вимог  Закону відповідальна  особа  повідомляє про це Національне агентство упродовж трьох робочих днів з дня виявлення такого факту.

     В Кремінській районній раді уповноваженою особою з питань запобігання та виявлення корупції визначена начальник загального відділу виконавчого апарату районної ради Лєпєхо Інна Станіславівна.

     Також за неподання, несвоєчасне подання та за подання завідомо недостовірних відомостей в деклараціях встановлена адміністративна та кримінальна відповідальність.

     Кодекс України про адміністративні правопорушення:

     Стаття 172-6. Порушення вимог фінансового контролю

     Несвоєчасне подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, - тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

     Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента або про суттєві зміни у майновому стані - тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

     Дії, передбачені частиною першою або другою, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, - тягнуть за собою накладення штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією доходу чи винагороди та з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік.

     Кримінальний кодекс України:

     Стаття 366-1. Декларування недостовірної інформації

     Подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України "Про запобігання корупції", або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації - карається позбавленням волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

     У разі притягнення суб’єкта декларування до відповідальності за неподання, несвоєчасне подання декларації або в разі виявлення у ній недостовірних відомостей суб’єкт декларування зобов’язаний подати відповідну декларацію з достовірними відомостями.

     Додаткові заходи здійснення фінансового контролю:

     1. У разі відкриття суб'єктом декларування або членом його сім'ї валютного рахунка в установі банку-нерезидента відповідний суб'єкт декларування зобов'язаний у десятиденний строк письмово повідомити про це Національне агентство у встановленому ним порядку, із зазначенням номера рахунка і місцезнаходження банку-нерезидента.

     Повідомлення у вигляді паперового документа надсилається до Національного агентства засобами поштового зв'язку рекомендованим листом з повідомленням про вручення. Повідомлення також може бути надіслане через власний персональний електронний кабінет у вигляді сканованої копії чи фотозображення через мережу Інтернет з використанням програмних засобів Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування

     2. У разі суттєвої зміни у майновому стані суб'єкта декларування, а саме отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня відповідного року, зазначений суб'єкт у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна зобов'язаний повідомити про це Національне агентство.

     Зазначена інформація вноситься до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та оприлюднюється на офіційному веб-сайті Національного агентства.

     Повідомлення про суттєві зміни у майновому стані суб'єкта декларування подається ним особисто шляхом заповнення відповідної електронної форми на веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції через власний персональний електронний кабінет суб'єкта декларування у системі Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

     Паперова копія повідомлення не надсилається (не подається).

     Зазначена у повідомленні інформація включається до Реєстру та оприлюднюється у публічній частині Реєстру на офіційному веб-сайті Національного агентства (без відображення конфіденційної інформації про особу відповідно до закону).

     Інформація про отримання доходу або придбання майна членом сім'ї суб'єкта декларування не повідомляється.

     Шановні, суб'єкти декларування Кремінської районної ради, будьте уважні, подайте своєчасно декларації.

     За довідками та інформацією щодо подання декларацій звертайтесь до Лєпєхо І.С. (Кремінська районна рада, каб.15, тел.2-11-39).

 

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 467 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua