Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2013 » Травень » 14 » Інформаційний звіт про роботу Української асоціації районних та обласних рад за січень-квітень 2013 року
13:00
Інформаційний звіт про роботу Української асоціації районних та обласних рад за січень-квітень 2013 року
ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗВІТ
про роботу Української асоціації районних та обласних рад за січень-квітень 2013 року


Однією з основних цілей Асоціації є представлення спільних інтересів територіальних громад, органів місцевого самоврядування, що функціонують на місцевому та регіональному рівні в органах державної влади, захист їх прав та інтересів, у підготовці програм державної підтримки розвитку місцевого самоврядування, розробці проектів законодавчих актів з питань місцевого самоврядування.

ЧЛЕНСТВО В АСОЦІАЦІЇ
Станом на 01 травня 2013 року до складу Асоціації входять: Верховна Рада АР Крим, 24 обласних рад, 391 районна рада, ( 80,1 % від загальної кількості районних рад ), 2 колективних члени: Тернопільська обласна асоціація органів місцевого самоврядування «Ради Тернопільщини» Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області. Всього: 418 членів

НОРМОТВОРЧА РОБОТА АСОЦІАЦІЇ
Нормотворча робота Асоціації полягала в проведенні експертизи, обговоренні членами Асоціації, підготовці пропозицій щодо проектів нормативних актів, які вносились на розгляд Кабінету Міністрів, профільних Комітетів Верховної Ради України а також розроблялися центральними органами виконавчої влади.
Перелік основних проектів та чинних нормативно-правових актів, які опрацьовувались в Асоціації:
1.    Проект Закону «Про службу в органах місцевого самоврядування». Асоціацією надано пропозиції головному розробнику проекту Закону, а також забезпечено участь у роботі робочої групи по доопрацювання цього проекту та проведено засідання круглого столу з обговорення цього проекту. 24 квітня ц.р. доопрацьований робочою групою Нацдержслужби проект закону було розглянуто на засіданні Правління Асоціації в м. Дніпропетровську та прийнято відповідне рішення.
2.    Проект Закону «Про засади державної регіональної політики». Асоціацією надано пропозиції головному розробнику проекту Закону та забезпечено проведено засідання круглого столу з обговорення цього проекту. 24 квітня ц.р. доопрацьований Мінекономіки проект закону було розглянуто на засіданні Правління Асоціації в м. Дніпропетровську та прийнято відповідне рішення.
3.    Проект Закону «Про місцевий референдум» (реєстр. № 0867 від 12.12.2012). Асоціацією надано пропозиції профільному Комітету Верховної Ради України.
4.    Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про освіту" (щодо безкоштовного підвезення дітей та педагогічних працівників у сільській місцевості) (реєстр. № 2243 від 07.02.2013). Висновок Асоціації направлено профільному Комітету Верховної Ради України.
5.    Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" (щодо безкоштовного підвезення дітей та педагогічних працівників у сільській місцевості) (реєстр. № 2244 від 07.02.2013). Висновок Асоціації направлено профільному Комітету Верховної Ради України.
6.    Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України {щодо створення рівних можливостей для отримання освіти) (реєстр 2087-1 від 07.02.2013). Висновок Асоціації направлено профільному Комітету Верховної Ради України.
7.    Проект Закону про внесення змін до статті 90 Бюджетного кодексу України (щодо включення видатків на деякі загальноосвітні навчальні заклади до видатків бюджету Автономної Республіки Крим та обласних бюджетів) (реєстр. № 2087 від 24.01.2013). При цьому, зазначаємо, що аналогічний проект Закону (реєстр. № 9327 від 21.10.2011 Верховна Рада України VI скликання) був підтриманий Асоціацією. Висновок Асоціації направлено профільному Комітету Верховної Ради України.
8.    Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підтримки загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості (реєстр. № 2280 від 12.02.2013), внесений народними депутатами Деркачем А., Шенцевим Д., Голубом О., Смітюхом Г., Волковим О., Пшонкою А., Мурєвим Є. Висновок Асоціації направлено профільному Комітету Верховної Ради України.
9.    Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальну середню освіту" щодо підтримки загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості (реєстр. № 2281 від 12.02.2013), внесений народними депутатами Деркачем А, Шенцевим Д., Голубом О., Смітюхом О., Волковим А., Пшонкою А., Мураєвим Є. Висновок Асоціації направлено профільному Комітету Верховної Ради України.
10.    Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо комплектації груп дошкільних навчальних закладів та врегулювання інших питань в галузі освіти) (реєстр. № 2322 від 18.02.2013), внесений народним депутатом Сичем О. Висновок Асоціації направлено профільному Комітету Верховної Ради України.
11.    Проект Закону про встановлення мораторію на закриття загальноосвітніх навчальних закладів (реєстр. № 2352 від 20.02.2013). Висновок Асоціації направлено профільному Комітету Верховної ради України.
12.    Проект Постанови Верховної Ради України про впровадження мораторію на закриття навчальних закладів системи загальної середньої освіти, розташованих у сільській місцевості (реєстр. № 2367 від 21.02.2013). Висновок Асоціації направлено профільному Комітету Верховної Ради України.
13.    Проект закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо обслуговування місцевих бюджетів за доходами і видатками, що не враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів та доходами і видатками спеціального фонду) (р.н. 2283, від 12.02.2013 року). Опрацьовується Секретаріатом.
14.    Проект Закону «Про внесення змін до  статті 12 Закону Про засади запобігання і протидії корупції», розроблений Нацдержслужбою. Опрацьовується Секретаріатом та профільною Комісією Асоціації.
15.    Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо призначення керівників комунальних загальноосвітніх навчальних закладів (реєстр. № 2528 від 13.03,2013). Опрацьовується Секретаріатом та профільною Комісією Асоціації.
16.    Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо питань фінансування загальноосвітніх навчальних закладів (реєстр. № 2531 від 13.03.2013). Опрацьовується Секретаріатом та профільною Комісією Асоціації.
17.    Проект Закону про внесення змін до Глави 14 Бюджетного кодексу України (щодо до Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування
Верховної Ради України та запропоновано провести з даного питання Комітетські слухання.
18.    Проект постанови Кабінету Міністрів України «Про Порядок знесення самочинно збудованих об'єктів будівництва», розроблений Держархбуд інспекцією. Асоціацією надано пропозиції головному розробнику проекту, фінансування позашкільної освіти) (реєстр. № 2490 від 07.03.2013). Опрацьовується Секретаріатом та профільною Комісією Асоціації.
19.    Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо питань фінансування загальноосвітніх навчальних закладів (реєстр. № 2530 від 13.03.2013). Опрацьовується Секретаріатом та профільною Комісією Асоціації.
20.    Проект Державної Стратегії регіонального розвитку України, головний розробник Мінекономрозвитку. Асоціацією надано пропозиції до структури Стратегії та її змісту головному розробнику.
21.    Проект Закону «Про внесення змін до Закону «Про статус народного депутата України»» (щодо прав народних депутатів України у взаємовідносинах із органами місцевого самоврядування)(реєстр. № 1255 від 11.01.2013). Асоціацією надано пропозиції до цього проекту профільному Комітету.
22.    Проект Закону України «Про перелік адміністративних послуг та плату (адміністративний збір) за їх надання», було опрацьовано Секретаріатом та профільною Комісією Асоціації, про що повідомлено Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.
23.    Житловий кодекс України в частині порядку про переведення приміщень з житлового фонду у нежитловий. Висновок Асоціації надано
24.    Проект Постанови про Основні напрями бюджетної політики на 2014 рік (реєстр. № 2769 від 10.04.2013) В рамках Національного конгресу місцевого самоврядування надано пропозиції до цього проекту головному розробнику -Мінфіну. Крім цього дане питання 24 квітня ц.р. було розглянуто на засіданні Правління Асоціації в м. Дніпропетровську та прийнято відповідне рішення.
25.    Проект Указу Президента України про затвердження Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в України, розроблений Мінрегіоном. Асоціацією неодноразово вносилися пропозиції до проекту Концепції, представники Асоціації брали активну участь на стадії розробки проекту Концепції та експертизи перед внесенням на розгляд Кабінету Міністрів України.
26.    Концепція змін до Конституції України в частині місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Підготовлена профільною Комісією Конституційної асамблеї до якої входить Президент Асоціації Чернов СІ.

Переглядів: 846 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua