Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2016 » Жовтень » 4 » IX традиційні змагання з мотокросу
13:40
IX традиційні змагання з мотокросу

     У першу неділю жовтня у Кремінній пройшли IX традиційні змагання з мотокросу.
     В цей день наше місто стало епіцентром спортивного життя регіону. Нинішнього теплого дня до нас завітали 86 учасників командного кубку голови Луганської військово-цивільної адміністрації та ІХ традиційного Міжнародного мотокросу пам’яті воїнів-інтернаціоналістів.
     Нині до Кремінної завітали гонщики з усіх куточків України – від Львову до Бахмуту. Вони виборювали призові місця у семи номінаціях, тобто у класах.
     Урочисту церемонію початку змагань відкрили заступник голови Луганської військово-цивільної адміністрації Володимир Гуц, голова Кремінської районної державної адміністрації Наталя Чехута та голова районної ради Володимир Прокопенко. Також на церемонії були присутні командир 92-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України полковник Віктор Ніколюк, міський голова Юрій Прокопенко, голова районної організації воїнів-інтернаціоналістів Сергій Кисляков, постійний спонсор змагань Микола Куценком, генеральний спонсор цьогорічних мотоперегонів Валерієм Каут та інші.
     Вітаючи кремінян та гостей району з початком спортивного заходу, Наталя Чехута особливі слова вдячності адресувала голові громадської організації «Віраж» Олександру Кайдашу. Саме він завдяки своїй енергії і майже фанатичній любові до цього виду спорту є ініціатором щорічного проведення змагань такого рівня.
Посадовці також вручили призи учасникам команди «Молодь Донбасу» Андрію Столяренку (Сватово), Кирилу Маркову (Кремінна) та Ярославу Крапивцеву (Лисичанськ), які стали срібними призерами чемпіонату України.
Луганське відділення національного олімпійського комітету, організатори та меценати змагань вручили пам’ятні сувеніри наймолодшим учасникам перегонів – зовсім юним, 6-8 річним гонщикам.
     Окрім переможних кубків та медалей, які надав благодійний фонд «Кремінщина», учасники мали нагоду вибороти частку зі 110 тисяч гривень призових від головного спонсора Валерія Каута.
     Наймолодші учасники змагалися на мотоциклах з об’ємом двигунів 50 кубічних сантиметрів, 65 та 85 кубічних сантиметрів. Вболівальники, друзі та, зрештою, всі креміняни вболівали за нашого юного гонщика Кирила Маркова, який місяць назад став срібним призером Чемпіонату України. І він доклав максимум зусиль для перемоги, але на фініші був лише другим. Першу ж сходинку п’єдесталу пошани впевнено тримає його головний суперник зі Слов’янська, який і нашій складній трасі підтвердив свою майстерність.
     А ось Олександр Марков, батько Кирила, в обох заїздах, на радість земляків, випередив суперників. Хоча кожен зі стартів складався не так вдало. Після першого стартового віражу Олександр опинявся за межами призової трійки. Та майстерність і знання рідної траси допомогли йому наздогнати занадто спритних суперників, а за декілька кіл до фінішу – випередити і фінішувати першим.
     А ось у класі мотоциклів з коляскою взагалі сталося неочікуване. Представники кремінської команди та громадської організації «Віраж» Олексій Циган та Володимир Бубунистий очікувано могли увійти до призової трійки. Але вони на радість місцевої публіки стали переможцями у цьому престижному класі, обігнавши суперників зі Львівської та Запорізької областей.
     Завдяки такому успішному виступу у кожному з класів змагань команда «Віражу» стала переможницею командного кубку голови Луганської військово-цивільної адміністрації і отримала головний трофей – кубок за перше місце! Друге місце виборола команда з Харкова. ІІІ місце у команди Слов’янська. Гучні «Молодці!» та «Кремінна!» довго лунали в адресу переможців.
     Успіх у проведенні мотокросу - це колективна заслуга. Змагання організовані та проведені за ініціативи Олександра Кайдаша, голови громадської організації «Віраж», який 1 жовтня нинішнього року був обраний головою федерації мотоспорту Луганської області. Саме він об’єднав навколо себе всіх організаторів мотокросу: управління молоді та спорту Луганської обласної державної адміністрації, Кремінську районну державну адміністрацію, Кремінську районну раду, Кремінську міську раду, Кремінський благодійний фонд «Кремінщина», Луганський обласний комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти на науки України, Кремінський центр «Спорт для всіх», Кремінський спортивно-технічний клуб, спонсорів, меценатів, підприємців Кремінського району.
     Крім того, організатори та учасники змагань висловлюють щиру вдячність Григорію Лєсняку, Миколі Піддубному, Олександру Бєлану, Володимиру Борщову, Олександру Задираці, Миколі Куценку та генеральному спонсору змагань Валерію Кауту – за особистий внесок у популяризацію мотоспорту на Кремінщині.
Наостанок слід додати, що за особистий внесок у розвиток та популяризацію мотоспорту в Україні грамотами федерації мотоспорту України були нагороджені голова райдержадміністрації Наталя Чехута, голова районної ради Володимир Прокопенко, міський голова Юрій Прокопенко, Валерій Каут, Микола Куценко, Юрій Іщенко, Володимир Борщов та Олександр Бєлан, начальник управління молоді та спорту Луганської ОДА Антон Волохов та завідувач сектору молоді та спорту Кремінської РДА Олександр Кузьменко.

         

        

За матеріалами Кремінської РДА

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 446 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua