Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2016 » Листопад » 14 » Нашого полку прибуло! – у Кудряшівській сільській школі пройшла посвята у кулішата та козачата.
15:30
Нашого полку прибуло! – у Кудряшівській сільській школі пройшла посвята у кулішата та козачата.

    10 листопада у Кудряшівській сільській школі, яка у виховному напрямі діє як «Козацька паланка імені Богдана Хмельницького», відбулась урочиста подія – прийом маленьких кудряшівців до кулішат і посвята в козачата. Захід відбувся у притаманному цьому навчальному закладі українсько-козацькому колориті, з піснями і танцями, з дотриманням національних традицій.
     На свято «Козацьке коло» до паланки завітали почесні гості – заступник губернатора області Ольга Лішик, голова Кремінської райдержадміністрації Наталя Чехута, голова районної ради Володимир Прокопенко, начальник відділу освіти райдержадміністрації Анатолій Кременчуцький, вчителі з Тернопільської і Львівської областей, представники Сєвєродонецького ліцею та кадетського корпусу імені героїв Молодої гвардії, представники Лисичанського козацтва, депутат районної ради і меценат Валерій Каут, батьки.
     Гостей зустріли короваєм і запросили до Козацької слобідки. Там і козачата танцюють гопака, і запашна польова каша вариться на вогнищі, і багато інших національних блюд, які мали змогу скуштувати всі бажаючі.
Власне, найголовніша подія, посвята, відбулася у приміщенні школи. Там дітлахи, співали, танцювали, демонстрували свою козацьку силу і спритність. Найвідповідальнішим був ритуал з шаблею, яку проводили представники Лисичанського козацтва, посвячуючи дітей в козаки.
     Звертаючись до дітей, Ольга Лішик сказала: «Ви показали нам, які славні були раніше козаки. А сьогодні нашу землю також обороняють сучасні козаки. Тому пам’ятайте про героїчні подвиги минулого, і не забувайте героїв сьогодення. Будьте чемними, гідними своєї історії!»
     Наталя Чехута додала: «Дорогі дітки, бажаю вам, щоб ви назавжди запам’ятали цей відповідальний день. Цінуйте своїх батьків, вчителів, бо вони – найдорожче, що у вас є. А ви, батьки, вчителі, продовжуйте плекати українські традиції і виховувати справжніх патріотів!».
     Всі гості прийшли до діток і школи з подарунками.
     Свято, яке довго і натхненно готувалося зусиллями директора школи Інни Сухаревської, батьків, вчителів, дітей, друзів школи, відбулося «на ура!».

         

         

    

За матеріалами Кремінської РДА

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 438 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua