Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2018 » Січень » 31 » Пам'ять Григорія Михайловича Лавки,  Почесного кремінянина, увічнена встановленням меморіальної дошки на будинку, в якому він проживав.
17:27
Пам'ять Григорія Михайловича Лавки,  Почесного кремінянина, увічнена встановленням меморіальної дошки на будинку, в якому він проживав.

     Пам'ять Григорія Михайловича Лавки,  Почесного кремінянина, увічнена встановленням меморіальної дошки на будинку, в якому він проживав.

     На церемонію зібрались представники громадськості, районної та міської влади, ЗОШ № 2.

     Світлу пам’ять Григорія Михайловича вшановували  керівник районної організації ветеранів України Олександра Старикова, голова райдержадміністрації Наталя Чехута, голова районної ради Володимир Прокопенко, міський голова Юрій Прокопенко, директор ЗОШ №2 Микола Новицький, директор районного краєзнавчого музею Людмила Єжова.

     Григорій Михайлович Лавка – Людина з великої літери, наш земляк, вчитель історії, відмінник народної освіти України, директор середньої школи №2 з 1974 по 1986 рік, початківець музейної справи в Кремінній і перший директор історико-краєзнавчого музею в нашому місті.

     Його плодами щирої любові до своєї землі, до рідного краю стали декілька книг про Кремінщину.

     Для їх видання він багато років вивчав архіви, працював  у наукових бібліотеках Харкова, Луганська, Києва і С-Петербурга, працював з матеріалами архіву Збройних Сил.

     У Луганському педінституті захистив дипломну роботу з історії Кременщины.

     Був учасником бойових дій під час Другої світової війни, воював у 62-ій Гвардійській Звенигородсько-Будапештської дивізії, брав участь у Корсунь-Шевченківській операції, Ясно-Кишинівській битві, форсував Дністер і Дунай.

     Був нагороджений Орденом Слави, Орденом Великої Вітчизняної війни, Орденом Богдана Хмельницького, двома медалями «За відвагу».

     Історико-краєзнавчі нариси Григорія Михайловича про рідний край і сьогодні викликають підвищений інтерес у школярів, студентів, краєзнавців-аматорів та всіх жителів Кременщини.

    

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 319 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua