Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2017 » Грудень » 29 » Підсумки конкурсу проектів місцевого розвитку, що реалізуються в Кремінському районі
10:05
Підсумки конкурсу проектів місцевого розвитку, що реалізуються в Кремінському районі

         В рамках виконання Регіональної цільової програми з підтримки місцевого самоврядування та створення спроможних територіальних громад у Луганській області на 2017-2019 роки, за підтримки Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області з Кремінського району за підсумками обласного конкурсу проектів місцевого розвитку було обрано 9 проектів.

         Завдяки плідній співпраці, взаєморозумінню між Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією, Кремінською районною адміністрацією, Кремінською районною радою та місцевими радами у 2017 році успішно реалізовані 2 проекта.

         Першим був реалізований проект Кудряшівської сільської ради «Удосконалення системи водопостачання в с.Кудряшівка».

     Метою проекту було покращення надання послуг з водозабезпечення відповідно до санітарних вимог, створення належних умов для проживання населення. В рамка реалізації проекту здійснений ремонт насосної станції для забезпечення населення якісною питною водою, придбаний економічний та більш потужний насос, встановлена нова запірна арматура (кран), фільтри та лічильники використаної води, встановлений додатковий кран для заправки пожежних автомобілів.

     Також у цьому році згідно проекту Варварівської сільської ради «Відродження української культури» новий сценічний український національний одяг отримав народний колектив «Сударушки» Варварівського сільського будинку культури (сорочка – вишиванка, плахта, жилет). Ансамбль народної пісні «Сударушки» існує з 1992 року і складається з працівників освіти, культури, зв’язку, працівники сільського господарства та пенсіонерів. Самодіяльний колектив гордо носить звання «Народний» вже понад 20 років радує своїми виступами не тільки односельців, а і всіх мешканців району і області.

         На черзі закінчення реалізації проектів Красноріченської селищної ради:

  • впровадження системи зі збору та вивезення несанкціонованих сміттєзвалищ, очищення територій від забруднень – як шлях до формування екологічної культури жителів Красноріченської територіальної громади Кремінського району (по проекту передбачається придбання малогабаритної комунальної техніки для вивезення несанкціонованих сміттєзвалищ на території громади. Красноріченською селищною радою вже укладений догорів та перераховані кошти на придбання спеціалізованої техніки);
  • будівництво вуличного відео спостереження із застосуванням енергозберігаючих технологій в смт.Красноріченському (в рамках проекту передбачається створення умов та необхідної платформи щодо покращення безпеки та забезпечення громадського порядку в громадських місцях і місцях загального користування, збереження об’єктів благоустрою селища, запровадження нових форм та методів профілактики правопорушень у практику, забезпечення захисту прав громадян та збереження історикокультурних цінностей. Для цього вже встановлені енергозберігаючі технології та закінчується монтаж мережі зовнішнього відео спостереження).

     Новоастраханська сільська рада перемогла на обласному конкурсі проектів місцевого розвитку з проектом «Підвищення рівня життя та проведення культурного дозвілля сільського населення шляхом модернізації соціальної інфраструктури у урахуванням сучасних технологій». В результаті реалізації проекту очікується здійснення капітального ремонту сільського будинку культури та створення в ньому комфортних умов для глядачів і працівників. Для цього вже встановлений енергоефективний опалювальний котел, металопластикові віконні блоки та  зовнішні герметичні металеві двері.

         В рамках реалізації проектів Кудряшівської сільської ради «Облаштування дитячого спортивного майданчика в с.Кудряшівці» та Михайлівської сільської ради «Створення культурно-спортивного оздоровчого комплексу при Михайлівському клубі» укладені договори та перераховані кошти на придбання спортивних тренажерів, дитячих ігрових комплексів та іншого устаткування.

     В реалізації проекту Голубівської сільської ради «Модернізація медичного обладнання для Голубівського та Климівського фельдшерських пунктів»  замовником, а саме комунальною установою «Кремінський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», закуповується обладнання, яке буде передано до фельдшерських пунктів для приведення їх медичного обладнання до сучасного рівня та забезпечення населення.

     І, нарешті, проект Кремінської міської ради «Покращення екологічної ситуації в м.Кремінній шляхом запровадження технологій управління відходами», метою якого є зменшення навантаження на полігон ТПВ гіллям, яке можна використовувати як сировину для альтернативного виду палива, зменшення витрат на опалення комунальними підприємствами. Для цього пропонується придбати бензиновий подрібнювач гілок.

         Таким чином, майже всі проекти частково реалізовані у 2017 році, їх презентацію буде проведено на початку 2018 року.

         Підводячи підсумків цього року, можна відзначити, що він був насиченим на події та важливі зустрічі, нові знайомства та обмін досвідом, а соціально-економічний розвиток територіальних громад є доказом плідної співпраці всіх гілок влади.

    

    

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 348 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua