Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2016 » Вересень » 5 » Підтримка розвитку підприємництва в Кремінському районі
10:44
Підтримка розвитку підприємництва в Кремінському районі

     Щорічно, в неділю першого осіннього місяця, своє професійне свято відзначають люди, які пов'язали свою долю з досить нелегкою справою - бізнесом.

      Не для кого не буде секретом, що підприємці є головною рушійною силою будь-якої економіки. Практично на плечах підприємців тримається весь державний апарат та соціальна сфера. Без діяльності підприємництва взагалі важко уявити існування нашого суспільства. 

     На сьогодні в районі здійснює діяльність 1433 суб’єкта малого бізнесу: 1105 – фізичних осіб-підприємців та 328 – малих підприємств (з урахуванням 96 фермерських господарств). Загальна кількість зайнятих у малому бізнесі – 3401 особа. Протягом поточного року за рахунок суб’єктів малого підприємництва в районі створено 120 нових  робочих  місць.

     Професійне свято відзначають  в цей день і  жінки-підприємці. Хоча обраний жінками шлях не можна назвати суто жіночою справою, все ж таки жінка у бізнесі може досягнути значно більших вершин, ніж представники сильної половини людства. І на сьогодні все частіше можна  побачити жінок, які починають власну справу в сферах торгівлі,  послуг, ресторанного  господарства та у виробництві, а деякі з них вже багато років тримають  займані позиції: Несчетна Т.Б., Кладко Н.О., Гриценко Л.А., Пономарьова Т.І., Канюкова Н.М.

     Значний внесок в розвиток економіки району вкладають  фахівці сфери промисловості та виробництва, які  в такий нелегкий час  намагаються  не тільки утримувати свої позиції, а і збільшувати об’єми виробництва: ТОВ «Кремінський завод «Ритм» - керівник Кравченко В.І., ТОВ «Пінта – Кремінський пивоварений завод» - керівник Подкуйко В.М., ТОВ «Фідлайф» - керівник Кучеров В.О. 

     Наряду з виробничими підприємствами, вагомий внесок вносять підприємці, що займаються будівництвом  нових об’єктів інфраструктури Кремінського району, а також ремонтом приміщень: КП "Кремінський агрошляхбуд", керівник Завідной В.Д., ПП «ЛІК АКВА», керівник Червякова І.В.

     В агропромисловому комплексі  району активно діють підприємства з вирощування та переробки сільськогосподарської продукції: виробництво зернових та олійних культур: ПП «Владар»,  керівник Вдовиченко О.А., ФГ «Риск»,  керівник Ткаченко Г.М., ПП «Каут»,  керівник Алієв А.В.

     Одна з найчисельніших підприємницьких діяльностей на  Кремінщині - торгівля. На сьогодні кількість об’єктів торгівлі становить 412 одиниць, з них  245 стаціонарних об’єктів,  119 кіосків роздрібної мережі та 37 осіб здійснюють діяльність поза магазинами. Із загальної кількості торговельних об’єктів району  149 продовольчих магазинів, 96 непродовольчих, 19 аптек та аптечних пунктів та 11 автозаправних станцій, включаючи автомобільні газонаповнювальні компресорні станції.

     Всього в торгівлі задіяно близько 700 осіб. Останнім часом кількість об’єктів торгівлі  збільшується, отже, збільшується кількість  нових робочих місць: магазин «Оптовичок», «Брусничка», «Копійка», поновило свою діяльність кафе «Казка».  

     Ритмічно та безперебійно намагається  функціонувати автотранспортна ланка. Підприємці в цій сфері діяльності забезпечують своєчасне перевезення вантажів та людей, отже  роблять значний внесок у життя нашого суспільства – ПП Дерев'янко О.Л.

     Місцева влада в межах своєї компетенції створює сприятливі умови щодо започаткування та ведення власної справи. Так, в минулому році на виконання Закону України «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні» було затверджено Програму розвитку та підтримки малого  і  середнього  підприємництва   в   Кремінському   районі  на  2016 - 2017 роки. Програма являє собою узгоджений за ресурсами, виконавцями і термінами реалізації комплекс заходів, спрямованих на створення  правових, фінансових, соціально-економічних, організаційно-господарських та інших умов розвитку малого і середнього підприємництва.

     Адміністративна підтримка малого підприємництва забезпечується шляхом підтримки роботи Центру надання адміністративних послуг в Кремінському районі, який надає 75 видів адміністративних послуг  та  9 послуг надає державний реєстратор відділу Держгеокадастру в Кремінському районі. З початку року до адміністратора ЦНАПу звернулось та отримало адміністративних  послуг  273 особи. З травня поточного року в Центрі здійснює державну реєстрацію суб’єктів господарювання державний реєстратор.

     Останнім часом  суб’єкти підприємництва активно приймають участь у конкурсах  бізнес-планів, які націлені на відновлення або розширення бізнесу та які  проводяться в рамках програм розвитку міжнародними організаціями. 

      Так, протягом 2015 року в межах конкурсу грантів на розвиток  бізнесу для внутрішньо переміщених осіб та місцевого населення Донецької та Луганської   області в рамках Програми відновлення  та налагодження миру – 3-й  раунд  (ПРООН, проект фінансується Урядом Японії) реалізовано 5 проектів (АРТ-кафе, чистка пуху та пера, ремонт мобільних телефонів, СТО, різання металу).

     В рамках проекту Громадської організації Добропільський центр молоді «Добро» (фінансувався  Урядом Японії МОМ) – 39 осіб  у 2015 р. та 23 особи в 2016 р. захистили бізнес – плани та отримали гранти у вигляді обладнання на суму в еквіваленті $ 900.

     Протягом реалізації  проекту Чеської міжнародної неурядової організації «Людина в біді» -  в 2015 р. 6 внутрішньо переміщених осіб та 5 місцевих осіб після написання бізнес-планів отримали фінансову допомогу для відновлення власної справи. Протягом 2016 р. близько 25 осіб взяли участь у конкурсі.

     До проекту Міжнародної благодійної організації Mercy Corps –  залучено  43 особи у 2015 році та близько 15 осіб у 2016 р.

    Наразі триває конкурс в рамках комплексної програми Данської Ради з питань біженців з підтримки внутрішньо переміщених осіб, а також осіб, які постраждали від конфлікту в Україні, що потребують допомоги для відновлення та/або розширення власного бізнесу (всі бажаючі можуть долучитися до участі в даному проекті).

     Активну та дієву  допомогу  щодо підготовки та розроблення бізнес-планів надає ГО «Кремінська бізнес-асоціація», головою якої, Сімоновим А.Л., з початку 2016 року в районі координувався  проект «Ми у бізнесі: залучення підприємців у постраждалих від конфлікту громадах», який здійснювався  Центром міжнародного приватного підприємництва у рамках Проекту USAID «Українська ініціатива зміцнення громадської довіри». В рамках проекту підприємці, в т.ч. внутрішньо переміщені особи, за запропонованою організаторами проекту методикою, розробили  15 бізнес-планів в сфері сільського господарства,  металообробки, виробництва, медицини  та громадського харчування. Проекти готові до реалізації, триває пошук інвесторів.

         З нагоди Дня підприємця 02 вересня 2016 р. було проведено урочистості та святковий концерт, на якому було відзначено  найкращих  підприємців:   в  сфері   надання медичних послуг - Бондаря О.О., сел. Красноріченське, в сфері надання побутових послуг - Малофєєву Ю.А. (внутрішньо переміщена особа, яка на новому місці розпочала власну справу), м. Кремінна,   в сфері торгівлі - Єременко О.В., с. Новоастрахань, Катруху Н.І., с. Новомикільське,  Смірнову І.М., Кравченко М.В., Супрун В.В., Никуліна С.Л., м. Кремінна, в сфері ресторанного господарства - Шматовського О.В., м. Кремінна, в галузі сільського господарства - Задираку О.О., сел. Красноріченське.

     Шановні підприємці!

     Прийміть найщиріші вітання  з вашим професійним святом!

    У цей день ми вшановуємо енергійних, ініціативних людей, які зуміли організувати і успішно розвинути свою справу, знайти і міцно зайняти своє місце в економіці міста та району, втілити в життя нові ідеї та проекти - це талант і одночасно велика праця, гідна пошани і підтримки.

     У цей чудовий день прийміть побажання здоров'я і сімейного благополуччя! Нехай усі ваші задуми будуть успішними, а бізнес - стабільним і процвітаючим!

За матеріалами редакції газети "Кремінщина"

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 490 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua