Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2013 » Грудень » 11 » Професійний розвиток – важлива складова формування Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
14:43
Професійний розвиток – важлива складова формування Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»

В умовах проведення комплексної модернізації державної служби та служби в органах місцевого самоврядування, яка закладає підвалини прозорості, ефективності та конкурентоспроможності владних інституцій, важко переоцінити значення людського потенціалу, ролі професіоналізму і компетентності, спроможності результативно працювати в умовах змін зовнішнього і внутрішнього середовищ.

Питання підвищення ефективності функціонування системи підбору кадрів та створення необхідних умов для їх розвитку є актуальними для всіх країн світу. Особливі вимоги висуваються до підбору та підготовки керівників вищого корпусу, адже ефективне державне управління, яке сьогодні зорієнтоване на надання якісних послуг громадянам, неможливе без розвитку лідерських навичок керівних кадрів державної служби та посадових осіб місцевого самоврядування, оскільки саме вони повинні забезпечити ефективну діяльність органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Комплекс заходів з формування Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» передбачає обов’язковість професійного розвитку його членів з метою підвищення рівня професійної компетентності, удосконалення професійних, особистих якостей та потенційних можливостей кожного учасника для подальшого планування кар’єри.

Навчання спрямоване на засвоєння знань про особливості модернізації державного управління та шляхи реалізації системних реформ в Україні, а також вироблення умінь та навичок, які складають основу професійної компетентності керівників-лідерів та є необхідними для забезпечення реалізації єдиної держаної політики в державному органі або його апараті.

Реалізація цих завдань у 2013 році здійснюється відповідно до Переліку заходів, затвердженого наказом Нацдержслужби України від 14 січня 2013 року № 5, який включає 2 навчальні сесії, навчання в дистанційному режимі, самостійну роботу, літню тренінгову школу, стажування в органах влади та за кордоном, участь у конференціях, круглих столах, семінарах тощо. Заходи з навчання проводяться Національною академією державного управління при Президентові України та її регіональними інститутами відповідно до Комплексної програми професійного розвитку осіб, зарахованих до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації».

Слід зазначити, що технічні завдання всіма учасниками резерву були виконані у повному обсязі.

4 - 8 листопада відбулось стажування осіб, зарахованих у 2012 році до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» на базі 22 державних органів, серед яких - Адміністрація Президента України, Міністерство закордонних справ України, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, Міністерство фінансів України, Міністерство юстиції України, Міністерство промислової політики України, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України, Національне агентство України з питань державної служби та інші.

25-29 листопада у Національній академії державного управління при Президентові України (м. Київ) проходить друга навчальна сесія, присвячена темі сучасної кадрової політики в державному управлінні. В рамках сесії відбудуться тематичні зустрічі з високопосадовцями, фахівцями провідних наукових установ, практичні заняття, тестування. Також заплановано проведення круглого столу на тему «Мотиваційно-ціннісна складова підготовки Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» та виїзного заняття у Верховній Раді України. Під час сесії для учасників Президентського кадрового резерву буде проведено низку практичних занять та тестування. Підсумкову співбесіду будуть проводити працівники Головного управління з питань регіональної та кадрової політики Адміністрації Президента України, науково-педагогічні працівники НАДУ при Президентові України.

 

Матеріал прес-служби Нацдержслужби України
Переглядів: 465 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua