Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2020 » Жовтень » 2 » Районною владою були зроблені всі необхідні кроки для координації органів місцевого самоврядування і населення по недопущенню лісової пожежі
14:13
Районною владою були зроблені всі необхідні кроки для координації органів місцевого самоврядування і населення по недопущенню лісової пожежі

     Районною владою були зроблені всі необхідні кроки для координації органів місцевого самоврядування і населення по недопущенню лісової пожежі до житлового сектору.

З 18-ї години 1 жовтня до 6 – ї години ранку 2 жовтня на території сіл Боровеньки і Кудряшівка Кремінського району було організовано тимчасовий штаб у зв’язку із тим, що в напрямку цих населених пунктів активно рухався фронт масштабної лісової пожежі. Для протидії стихії були підготовлені і сконцентровані всі наявні сили і засоби. Окрім рятувальників ДСНС і пожежної команди лісгоспу, до бою із вогнем стали добровільні пожежні дружини сільських рад, правоохоронні органи, прокуратура, військова частина Збройних сил України, добровольці, керівництво району Олег Клименчуков,  Володимир Прокопенко та Борис Руденко.

За дорученням голови райдержадміністрації Олега Клименчукова, який особисто здійснював координацію органів місцевого самоврядування і населення, для можливої евакуації жителів були залучені шкільні автобуси. Транспорт прибув на місце вночі і був взятий під охорону Національної поліції. Директори Новоастраханської і всіх міських шкіл оперативно підготувались для прийому евакуйованих осіб.

На час, коли частина громадян були розміщені в автобусах або виїхали з Боровеньок і Кудряшівки власним автотранспортом, співробітниками Національної поліції будо забезпечено патрулювання житлового сектору задля недопущення фактів мародерства.

«Після того, як пожежа відійшла, перше, що хочу зробити – це подякувати нашим мужнім і професійним вогнеборцям, сільським головам. Боровенський сільський голова Олена Середа зберегла традиції організації добровільної пожежної дружини з усіма необхідними засобами пожежогасіння. Завдяки її чітким, раціональним діям у селі не спостерігалось паніки. Кудряшівський сільський голова Ігор Бурмістров оперативно розгорнув пункт волонтерської допомоги біля сільської ради. Обидва сільські голови показали себе як справжні керівники громад. Обов’язково я хочу подякувати і відзначити пересічних громадян, які на власному автотранспорті намагались долати поліцейські кордони з тим, щоб допомогти евакуювати жителів Боровеньок і Кудряшівки», - коментує нічні події Олег Клименчуков.

Володимир Прокопенко теж висловлює слова подяки Боровенському сільському голові Олені Середі та Кудряшівському,  сільському голові Ігорю Бурмістрову за злагоджені оперативні дії, недопущення паніки , всім волонтерам, правоохоронцям, вогнеборцям та всім небайдужим  до чужого лиха громадянам. А також зауважив що керівники  комунальних установ «ОТЦ «Лісова казка» та ПЗОВ «МРІЯ» готові приймати евакуйованих осіб.

Вкрай несприятливі погодні умови, зокрема, сильний, поривчастий вітер став причиною поширення масштабної лісової пожежі. Але саме вітер або, як вважають очевидці, Божа допомога, приніс слабкий дощик і буквально в останні хвилини змінив напрям поширення вогняного фронту і спрямував його мимо крайніх хат житлового сектору в іншому напрямку.

Наразі локалізація і ліквідація лісових пожеж в Луганській області триває. Жителі Боровеньок і Кудряшівки знаходяться у власних домівках за винятком трьох маломобільних громадян, що були відправлені вчора до Новоастраханської лікарні.

На жаль, станом на 12 - ту годину 2 жовтня вогонь знову підібрався до Боровеньок. Інформація буде оновлюватись.

(за інформацією Кремінської РДА)

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 146 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua