Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2017 » Березень » 16 » Сьогодні відбулося засідання чергової 17-ої сесії районної ради сьомого скликання
15:18
Сьогодні відбулося засідання чергової 17-ої сесії районної ради сьомого скликання

         Сьогодні відбулося засідання чергової 17-ої сесії районної ради сьомого скликання. До порядку денного було включено 57 питань, які детально були розглянуті на засіданнях постійних комісій ради напередодні сесії.

Депутати підтримали рішення стосовно внесення змін до програми соціально-економічного та культурного розвитку району, до районного бюджету, заслухали інформацію про виконання районних програм за 2016 рік та затвердили програми на 2017 рік.

         Депутатами затверджено нову району Програму з виготовлення книги «30 років ветеранському руху Кремінщини». Як Ви знаєте, нещодавно відбувся ювілейний Пленум Кремінської районної організації ветеранів України, де була презентована книга про історію створення та діяльність ветеранських організацій, а це 1 селищна, 16 сільських і 28 первинних організацій в місті Кремінна, до яких входить понад 9 тисяч членів.

         Також розглядалося питання «Про участь депутатів у роботі районної ради та її органах за 2016 рік». Виконавчим апаратом районної ради була підготовлена інформація про депутатську діяльність впродовж звітного періоду, про особисту присутність на пленарних засіданнях та засіданнях постійних комісій. Звісно, більшість депутатів постійно приймають участь у роботі районної ради та з відповідальністю ставляться до вирішення проблем територіальних громад. Але є депутати, які з різних причин не в повному обсязі виконують свої депутатські обов’язки.

     Хочеться відзначити роботу постійної комісії районної ради з питань місцевого самоврядування, комунальної власності та використання природних ресурсів, яка протягом місяця провела п’ять засідань, де були  заслухані звіти керівників комунальних підприємств та установ (а їх у нас п’ятнадцять) і розглянуті питання переукладання контрактів з тими керівниками, в яких термін дії контрактів добігає кінця.

     На засіданні постійної комісії районної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, освіти, культури, спорту, у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів депутати відмітили роботу Кремінського районного центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді (керівник – Смага Ірина Іванівна) по роботі з внутрішньо переміщеними особами, а також  покращення облаштування кабінету для щеплень у Кремінському районному центрі первинної медико-санітарної допомоги та якісне надання послуг з вакцинації дітей (керівник – Андрійчук Володимир Васильович). Але депутати занепокоєні відсутністю соціальних працівників у деяких територіальних громадах для надання адресної допомоги та соціальних послуг вразливим категоріям населення.

      Враховуючи рекомендації соціальної комісії, була затверджена Комплексна районна програма соціального захисту ветеранів війни, праці, воїнів-інтернаціоналістів та громадян похилого віку на 2017 рік, якою вперше в районі передбачена знижка на абонентську плату за користування телефоном окремим категоріям громадян та відшкодування витрат на здійснене поховання померлих учасників бойових дій та інвалідів війни. Ця програма покликана зменшити соціальну напругу серед пенсіонерів та громадян похилого віку.

     Декілька років поспіль резонансним залишається питання використання полезахисних лісосмуг. До Кремінської районної ради звернулася Сватівська районна рада з проханням підтримати звернення до Верховної Ради України стосовно законодавчого врегулювання цього питання. На сьогоднішній день у Верховній Раді України очікується прийняття законопроекту, яким передбачається внесення змін до Земельного Кодексу з метою врегулювання питання використання полезахисних лісосмуг. Депутати підтримали ініціативу колег зі Сватового і звернулися до Верховної Ради з проханням прискорити прийняття цього закону.

     Сесія районної ради пройшла конструктивно, в атмосфері взаєморозуміння та поваги. З усіх запропонованих до розгляду питань депутати прийняли позитивні рішення.

     Відповідно до чинного законодавства усі рішення районної ради та результати поіменного голосування депутатів розміщені на офіційному веб-сайті районної ради у розділі «Доступ до публічної інформації».

    

    

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 416 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua