Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2017 » Березень » 13 » у Кремінній пройшли урочистості на честь Великого Кобзаря
09:43
у Кремінній пройшли урочистості на честь Великого Кобзаря

       «Ще не вмерла України ні слава, ні воля!» - у Кремінній пройшли урочистості на честь Великого Кобзаря.
     У цьому році Україна відзначає 203 – тю річницю з дня народження Тараса Шевченка. 9 березня – у день його народження та 10 березня – у день смерті по всій країні та у світі проходять урочисті заходи, поетичні читання, покладання квітів до пам’ятників Великому Українцю, громадські акції. А ще, саме 10 березня, більш як 150 років тому, під час Шевченківського концерту у Перемишлі вперше публічно був виконаний твір «Ще не вмерла України», що досить символічно. Майбутній Державний Гімн незалежної України вперше проспівали на заході, присвяченому людині, яка все своє життя була свідомим, палким патріотом свої багатостраждальної Батьківщини.
     «І вам слава, сині гори,
     Кригою окуті,
     І вам, лицарі великі,
     Богом не забуті.
     Борітеся – поборете!
     Вам Бог помагає!
     За вас правда, за вас слава
     І воля святая!».
     Ці слова, а також думка про надзвичайну актуальність творчості Шевченка сьогоденню, стали рефреном урочистого заходу, який відбувся 10 березня у районній музичній школі.
На ньому були присутні кадети – ліцеїсти, учні гімназії та ЗОШ №2, працівники закладів культури і освіти, громадськість, керівництво району та міста.
     Шевченка повсякчас цитували, а також намагались провести паралелі із нинішньою ситуацією в Україні, яка вкотре поставлена перед необхідністю виборювати свою незалежність та платити за це найвищу ціну.
     В ході проведення заходу до шанованого зібрання звернулись голова райдержадміністрації Наталя Чехута, голова районної ради Володимир Прокопенко, член Національної спілки письменників України, учасниця багатьох Шевченківських свят Ганна Гайворонська, неодноразові переможці обласного етапу Міжнародного мовно – літературного конкурсу учнівської молоді імені Тараса Шевченка, Анастасія Шмельова (гімназія) та Владислава Білоус (ЗОШ №2).
     Музичним доповненням урочистостей стали музичні твори аматорів районного будинку культури, працівників і вихованців музичної школи.
     Необхідно відзначити, що до свята була підготовлена виставка тематичної літератури центральної районної бібліотеки та виставка малюнків учнів дитячої художньої школи.
     Урочиста частина заходу завершилась музичним флешмобом – усі учасники свята акапельно виконали Державний Гімн України. Після цього керівники району поклали квіти до стели з барельєфом Тарасу Шевченку.

         

         

    

За матеріалами Кремінської РДА

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 478 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua