Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2016 » Березень » 16 » Участь місцевих голів у курсах з формування спроможних самодостатніх сільських територіальних громад
15:50
Участь місцевих голів у курсах з формування спроможних самодостатніх сільських територіальних громад

     Рік тому, у березні 2015 року, набув чинності Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Він став відправним пунктом для стимулювання громад до об’єднання та формування спроможних територіальних громад.

     Якою має буди спроможна сільська громада?

      Саме для відповіді на це питання лідери сільських громад з Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Луганської областей брали участь у Консорціумі із удосконалення менеджмент-освіти України за навчальною програмою «Формування спроможних самодостатніх сільських територіальних громад», який відбувся у смт Гриців Шепетівського району Хмельницької області з 6 по 12 березня 2016 року.

     Делегацію з Луганської області представляли сільські голови зі Старобільського, Сватівського та Кремінського районів. Зокрема,  Кремінщину представили Голубівський сільський голова Бобильова Ірина Іванівна та Єпіфанівський сільський голова Островерхова Наталія Анатоліївна.

     Навчальна програма організована в рамках проекту «Примирення в українському суспільстві: від енергії протесту до енергії творення» Програми запобігання конфліктів, сприяння стабільності та безпеці в Україні за фінансової підтримки Уряду Великої Британії.

         Учасників навчальної програми ознайомили з методами і засобами Програми Розвитку Сільської Громади, передали успішний досвід створення та функціонування інституцій громадянського суспільства в селах, заохотили до використання на практиці кластерної моделі і стратегічного управління об’єднаними сільськими громадами.

     Лідерів громад ознайомили з громадськими організаціями смт.Гриців та їх взаємодією з органами місцевого самоврядування. Завдяки їх плідній співпраці у громаді розвинутий зелений туризм, створений Банк  молодіжних ідей, функціонують агрооселі, що створює умови для залучення іноземних інвестицій. Також не абияку роль у житті громи відіграє Фонд Сталого Розвитку "Стара Волинь", що об'єднує активних лідерів, які знаходять ефективні рішення для сталого розвитку громад. Тому Консорціум із удосконалення менеджмент-освіти в Україні вже не вперше збирає подібні аудиторії для проведення навчання саме у смт.Гриців.

     За підсумками навчання учасники склали власний план дій за тематикою програми для його подальшої практичної реалізації на власній території після повернення з навчання та отримали сертифікати.

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 425 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua