Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2017 » Листопад » 21 » Відбулось засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної іфраструктури
17:25
Відбулось засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної іфраструктури

      Днями в райдержадміністрації відбулось засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури району.
     В роботі Комітету взяли участь голова райдержадміністрації Наталія Чехута та голова районної ради Володимир Прокопенко. На засіданні з інформацією щодо стану облаштування елементами доступності будівель установ та організацій виступила головний архітектор району Тетяна Євсюкова. Вона відзначила, що, в цілому, ситуація щодо забезпечення елементами доступності будівель соціального призначення, закладів охорони здоров’я, аптек, магазинів, центральних відділень зв’язку та пошти, залізничного, автобусних вокзалів та інших об’єктів загального користування є задовільною.
     В той же час посадовець відзначила, що більшість будівель органів місцевого самоврядування району обладнані виключно кнопкою виклику, без наявності пандусів. Також це стосується і відділень «Ощадбанку» по вул. Банковій і проспекту Дружби.
     Для обговорення зазначеної ситуації на засідання був запрошений керуючий Кремінським відділенням «Ощадбанку» Сергій Дроганюк.
     В процесі обговорення органам місцевого самоврядування було запропоновано вирішити проблему доступності шляхом придбання розкладних пандусів в термін до кінця поточного року. По будівлям «Ощадбанку»: керівництву установи рекомендовано збудувати пандус до відділення по проспекту Дружби, 1, враховуючи технічну неможливість обладнання пандусом будівлі банку по вул. Банковій, 3.
     Крім того, у рішенні Комітету доступності зазначена необхідність відновлення знаку стоянок для автівок інвалідів в районі ринків міста та облаштування елементами доступності відділень пошти і зв’язку.
     Слід відзначити і позитивні моменти. За цей рік елементами доступності були обладнані музична школа, будинок дитячої творчості. Завершуються роботи з облаштування пандусом ЗОШ № 1 та будівництво і реконструкція платформ залізничного вокзалу, побудовані пішохідні доріжки по вул. Центральній, вул. Побєди, пров. Дружба, вулиці та площі Кооперативній. Відновлено роботу понад 50 відсотків кнопок виклику. Всі роботи проводились з урахуванням інтересів маломобільних груп населення.

За матеріалами Кремінської РДА

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 314 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua