Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2016 » Серпень » 5 » Відбулося засідання Ради голів Кремінського району
13:59
Відбулося засідання Ради голів Кремінського району

         В Україні активно впроваджуються реформи, кінцевою метою яких є децентралізація. Ці процеси крок за кроком забезпечують основу для рівномірного розвитку територій та зрештою успішної країни. Це база, без якої країна далі не зможе рухатися.

     Один з найважливіших викликів сьогодення – формування спроможніх громад та ефективного самоврядування. Саме про умови реалізації у Кремінському районі Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» йшла мова на засіданні Ради голів Кремінського району, яке відбулося на базі Червонопопівської сільської ради.

     До складу Ради входять всі голови територіальних громад району, голова районної ради та голова райдержадміністрації на умовах рівноправного членства.

      Головував на заході Володимир Прокопенко, голова Кремінської районної ради. У своєму виступі від поділився враженнями від тижневої поїздки зі Сходу на Захід України. Під час цієї подорожі були відвідані об’єднані територіальні громади Полтавської, Вінницької, Хмельницької, Тернопільської, Львівської та Закарпатської областей. Вивчення позитивних прикладів децентралізації цих громад має допомогти активізувати процес децентралізації у Луганській області.

     Про певні досягнення відвіданих громад розповіли учасники поїздки Кремінський міський голова Юрій Прокопенко та Невський сільський голова Віктор Зозуля. «На сьогодні об’єднані громади – в авангарді змін. - зазначив Юрій Прокопенко.- Першопрохідці, які вже об’єдналися, встигли відчути нові умови існування та перші наслідки реформування. Вони працюють у новому адміністративному та фінансовому контексті».

    

         Місцеві голови підтримали ініціативу голови районної ради Володимира Прокопенка щодо створення Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області. Такий колегіальний орган необхідний для більш якісної взаємодії органів місцевого самоврядування, для розвитку і зміцнення територіальних громад та захисту прав та інтересів жителів відповідних територій.

         Голова райдержадміністрації Наталя Чехута підтримала ініціативу формування Асоціації за принципом знизу догори на умовах рівноправного членства.

         З питання щодо виконання бюджетів територіальних громад району за І півріччя 2016 року інформацію присутнім надала заступник начальника фінансового управління райдержадміністрації Яна Вашечко. Вона зауважила, що Єпіфанівською, Михайлівською та Новоастраханською сільськими радами бюджети за І півріччя не виконані. Радою прийнято резолюцію про необхідність перегляду бюджетів територіальних громад та проведення уточнень до них.

         Про реформування закладів освіти та створення опорних шкіл розповів начальник відділу освіти райдержадміністрації Анатолій Кременчуцький. В нашому районі вже створено опорну школу. Це Кремінська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1. До її складу відтепер входять Червонопопівська та Житлівська школи-філії. Про закриття цих шкіл мова не йде. Дітей та вчителів з сіл буде возити до міста спеціальний автобус. Опорна школа буде мати статус юридичної особи, рахунки, самостійний баланс, вона повинна бути головною, тобто опорною для шкіл-філій. В опорній школі буде створена високоякісна матеріально-технічна база (спортивні об’єкти, кабінети і лабораторії з фізики, хімії, біології, тощо). Директор опорної школи призначатиме завідувачів шкіл-філій.

         Говорячи про реформування освіти в межах нашої держави наголошується саме на підвищенні освітянських послуг та їх доступності.

         Підводячи підсумки засідання Ради, звертаючись до голів місцевих рад, Наталя Чехута нагадала, що Батьківщина починається з кожного з нас. У великих містах та найвіддаленіших куточках України ми шукаємо потенціал власного розвитку — наявний і зарезервований. Але надзвичайно важливо в умовах сьогодення бути відповідальними за якість не лише свого життя, а й рідної громади чи регіону. Все починається з ідеї, ініціативи, вміння працювати над собою. Сильна і самодостатня та громада, яка має колективне усвідомлення базового поняття розвитку — «це не зможе зробити ніхто, крім мене, ніхто, крім нас»...

     Саме від компетентних управлінських рішень працівників органів місцевого самоврядування як реакції на довіру громади, їхніх перемог чи помилок, активізації зусиль кожного представника громади залежить, чи буде успішною історія реформи децентралізації в нашому районі, в нашій області та Україні взагалі.

 

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 455 | Додав: admin | Рейтинг: 4.0/1
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua