Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2016 » Лютий » 26 » Відкрито Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю та відремонтоване відділення паліативної допомоги у районній лікарні.
09:25
Відкрито Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю та відремонтоване відділення паліативної допомоги у районній лікарні.

      Сьогодні у Кремінній урочисто відкрились Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю та відремонтоване відділення паліативної допомоги у районній лікарні.
      Ці дві вагомі для району події стали можливі завдяки фінансовій підтримці міжнародного проекту «Відновлення соціальних послуг та зміцнення миру у Донецькій і Луганській областях».
      Цей проект реалізується Програмою розвитку ООН при фінансуванні Уряду Японії в партнерстві з Кабінетом Міністрів України, місцевими адміністраціями. Основна мета проекту полягає у відновленні центрів надання соціальних послуг для найбільш вразливих груп населення, в тому числі дітей-сиріт, людей похилого віку, людей з обмеженими можливостями, хворих. Другим важливим завданням проекту є надання підтримки місцевій владі в стратегічному плануванні, поліпшенні системи надання соціальних послуг, в навчанні соціальних працівників.
      25 лютого за участі почесних гостей був відкритий центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю В урочистостях взяли участь керівник Проектного офісу ПРООН у Краматорську Кунал Дхар, керівник проекту «Відновлення соціальних послуг і налагодження миру в Донецькій і Луганській областях» Юрій Савко, перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк, голова райдержадміністрації Наталя Чехута, голова районної ради Володимир Прокопенко, міський голова Юрій Прокопенко та інші.
      Як відзначила керівник Центру Валіна Худіяровська – «Наша установа соціальної реабілітації дітей-інвалідів створена для допомоги таким дітям адаптуватися до свого стану, навчитися жити зі своєю особливістю та відмінностями від інших людей, отримати рівні можливості на шляху до інтеграції у суспільство, бо діти з психофізичними особливостями з самого початку свого життя потрапляють у нерівні умови. Завдяки партнерству з ПРООН та урядом Японії створено відповідні зовнішні та внутрішні умови, в яких діти з особливими потребами можуть найбільш активно проявлятися, вільно, без перепон опановувати навколишній простір, спілкуватися з іншими дітьми, отримувати нові навички, досвід».
      Загальна вартість проекту склала 5 137 625 грн. З них 5 137 360 грн. – кошти проекту ПРООН «Відновлення соціальних послуг і налагодження миру в Донецькій і Луганській областях», 200 тис. грн. були виділені з обласного, 65,6 тис. грн. - з районного бюджетів.
      Пізніше делегація також побувала на урочистому відкритті відділень у районній лікарні.
    За кошти цього ж проекту проведено капітальний ремонт будівель лікарні - замінена покрівля на терапевтичному та хірургічному корпусах, проведена заміна опалення в головному корпусі, капітально відремонтовано приміщення хоспісу. Загальна вартість виконаних робіт склала 5 017 327,91 грн. З районного бюджету на придбання 25 ліжок, матраців і водонепроникних наматрацниківбуло виділено 60 тис. грн.
      Від імені кремінської громади голова райдержадміністрації Наталя Чехута щиро подякувала представникам проекту і висловила сподівання на подальшу співпрацю.

     

 

     

 

     

 

 

 

За матеріалами Кремінської РДА
http://vk.com/public74082417?w=wall-74082417_1156
Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 520 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua