Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2016 » Травень » 8 » Відзначення Дня пам’яті та примирення і річниці перемоги над нацизмом повинно стати ще одним засобом консолідації суспільства
13:57
Відзначення Дня пам’яті та примирення і річниці перемоги над нацизмом повинно стати ще одним засобом консолідації суспільства

Відзначення Дня пам’яті та примирення і річниці перемоги над нацизмом повинно стати ще одним засобом консолідації суспільства. 
В районі тривають заходи в контексті відзначення Дня пам’яті і примирення і 71 – ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У цьому масштабному військовому конфлікті Україні випала героїчна і водночас надзвичайно трагічна роль. Усвідомлення цього повинно консолідувати і єднати суспільство, в тому числі і задля того, щоб протистояти зовнішнім агресії по відношенню до нашої держави. 
В ході проведення благодійної молодіжної акції «Квітка пам’яті» голова районної державної адміністрації Наталя Чехута закликала не тільки молодь, а й представників старшого покоління використовувати під час святкувань 8,9 травня загальноукраїнську і європейську символіку – стилізовану квітку пам’яті - червоний мак. Крім того, голова РДА наголосила на важливості неухильного дотримання норм законів про декомунізацію, особливо, в частині використання під час святкуваннь комуністичної символіки, а також використання так званих георгіївських стрічок. 
«Не вдаючись до багатьох дуже важливих аспектів цього питання, я хочу нагадати, що з 2014 року так звана георгіївська стрічка використовувалась «силами самооборони Криму» та проросійськи налаштованими сепаратистами на сході України і стала символом сепаратизму в Україні. З цією стрічкою на грудях і автоматах проросійські бойовики вбивають наших людей, беруть у полон, захоплюють українську землю. Тому використовувати цю символіку у дні, коли ми і весь світ святкує перемогу над нацизмом, є, м’яко кажучи, недоречно», - відзначила Наталя Чехута. 
Нагадаємо, що 8 травня о 18.00 біля Меморіалу Слави з нагоди Дня пам’яті та примирення пройде мітинг – реквієм та поминальна богослужбова відправа, 9 травня святкування на площі Красній розпочнуться з 9 – ї години ранку.

За матеріалами КремінськоїРДА

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 510 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua