Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2019 » Вересень » 18 » ЗВЕРНЕННЯ ДЕПУТАТІВ КРЕМІНСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ, ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ, КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
09:59
ЗВЕРНЕННЯ ДЕПУТАТІВ КРЕМІНСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ, ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ, КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ЗВЕРНЕННЯ

ДЕПУТАТІВ КРЕМІНСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ, ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ, КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

 

Звертаємося до Вас з проханням вжити всіх можливих заходів задля урегулювання режиму використання комунального майна, в якому є частка що належить територіальним громадам, які є тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей.

На сьогоднішній день є загроза припинення діяльності окремих закладів, заснованих на такій власності, аж до їх втрати.

Опис проблеми:

Рішенням Кремінської районної ради від 19.05.2005 року №23/20 та рішенням Алчевської міської ради від 18.05.2005 року №35/25 була заснована Комунальна установа «Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Мрія» на дольових засадах». Установчим документом є ЗАСНОВНИЦЬКИЙ ДОГОВІР.

Відповідно до пункту 6.1. Договору, Майно Установи складають основні фонди та оборотні засоби, а також матеріальні цінності, які є власністю територіальних громад-Засновників (власників), передані їй на праві оперативного управління, вартість яких відображається у її балансі, у тому числі:

  • доля Засновника (власника) – Алчевської територіальної громади – 50%;
  • доля Засновника (власника) – територіальних громад сіл, селища та міста Кремінського району – 50%.

З 2014 року й дотепер місто Алчевськ – це тимчасово окупована територія Луганської області, а отже Алчевська міська рада, як Засновник (власник), не приймає участі в управлінні Комунальною установою «Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Мрія» на дольових засадах». Відповідно Кремінська районна рада позбавлена права самостійно забезпечувати статутну діяльність установи і не має права самостійно приймати будь-які управлінські рішення.

Проте найбільш значуща проблема – це внесення змін до реєстру, з питання призначення нового керівника установи, адже відповідно до пункту 2.6. Договору Засновники (власники) призначають директора установи, шляхом укладання з ним контракту.

Змінити сам Договір Кремінська районна рада теж не має права бо в пункті 8.1. вказано, що до Засновницького договору можуть бути внесені ті доповнення, які затверджуються Засновниками (власниками).

Кремінська районна рада вже зверталася з проханням надання консультаційно-методичної допомоги  щодо можливого виходу з даної ситуації до Кремінської райдержадміністрації Луганської області, до Головного територіального управління юстиції у Луганській області, до Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, до Міністру з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, але нажаль у відповідь на звернення районна рада отримала лише рекомендації діяти відповідно до чинного законодавства України, а дана ситуація законодавством нашої країни не врегульована.

З листа Луганської обласної державної адміністрації Кремінській районні раді стало відомо, що на сьогоднішній день підготовлено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань управління майном комунальної власності», яким передбачено внесення змін до законів України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» та «Про військово-цивільні адміністрації» щодо закріплення за обласною військово-цивільною адміністрацією повноважень, що стосуються виявлення та збереження майна, що належить територіальним громадам сіл, селищ, міст, визначених переліком населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження. Облдержадміністрацією цей проект закону розглянуто та надано пропозиції до нього ще 24.09.2018 року.

Ті зміни, які запропоновані для прийняття в зазначених вище нормативно-правових актах повністю вирішують проблему Кремінської районної ради стосовно управління майном громади, а саме управління Комунальною установою «Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Мрія» на дольових засадах».

На сьогоднішній день, вказаний вище проект закону так і не був наданий на розгляд до Верховної Ради України.

На основі вище викладеного, звертаємося  з проханням прискорити розгляд вище вказаного проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань управління майном комунальної власності» для якнайшвидшого вирішення проблем, які пов’язані з використанням об’єктів, які є комунальною власністю територіальних громад.

Заздалегідь вдячні за співпрацю і порозуміння.

 

Прийнято на 50 сесії

районної ради сьомого скликання

18 вересня 2019 року

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 303 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua