Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2018 » Вересень » 17 » 14 вересня голова Кремінської районної ради Володимир Прокопенко провів засідання Ради голів району
13:40
14 вересня голова Кремінської районної ради Володимир Прокопенко провів засідання Ради голів району

         Для успішної взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування важливо збиратися всім в одному місці для обговорення назрілих питань. Саме з цією метою 14 вересня голова Кремінської районної ради Володимир Прокопенко провів засідання Ради голів району.

    До складу Ради входять всі голови територіальних громад району, голова районної ради та голова райдержадміністрації на умовах рівноправного членства.

         На розгляд були винесені питання, які є найактуальнішми на сьогодні для району.

     Перш за все, за допомогою начальника фінансового управління РДА Яни Вашечко розібрали питання формування дохідної частини місцевих бюджетів на 2019 рік. Яна Володимирівна повідомила, що складання проекту місцевого бюджету на 2019 рік та прогнозу місцевого бюджету на наступні за плановим два бюджетні періоди має здійснюватися на підставі діючих положень бюджетно-податкового законодавства, а також з урахуванням засад принципів формування бюджетів, які закладені в проекті Основних напрямів бюджетної політики на 2019-2021 роки.

         Також місцевих голів з інформацією щодо участі органів місцевого самоврядування в проектах місцевого розвитку ознайомила Тетяна Улибіна - начальник Управління економічного розвитку і торгівлі РДА. Тетяна Михайлівна наголосила, що фінансова підтримка місцевих ініціатив надасть можливість мешканцям громад розвинути творчий потенціал і взяти на себе відповідальність за принесення позитивних перетворень. Тематика проектів може бути дуже різною, але важливо, щоб запропоновані ініціативи підвищували участь людей у житті громади та відповідали тим напрямкам, які закладені у стратегіях розвитку громад.

         Важливе питання щодо викорінення причин та умов, що сприяють виникненню пожеж у пожеже небезпечний період, підняв на Раді голів начальник Кремінського міськрайонного відділу ГУ ДСНС в Луганській області Андрій Павлов.

         В умовах сухої погоди та шквалистого вітру різко зростає небезпека виникнення пожеж, особливо це стосується відкритої місцевості на територіях населених пунктів. Причини залишаються незмінними – людський фактор, нехтування правилами безпеки.

         Наслідки людської недбалості у сукупності із складними погодними умовами, стають вражаючими.

         Пожежами знищені житлові будинки,  літні кухні, господарські споруди та інші матеріальні цінності.

         В усіх випадках за попередніми даними причинами пожеж стало необережне поводження з вогнем.

         Андрій Михайлович вкотре нагадав та застеріг - палити, розводити та залишати багаття, застосовувати будь-який відкритий вогонь в лісосмугах, на узбіччях доріг і поблизу них, спалювати суху рослинність та сміття категорично заборонено!

         З нагоди Дня рятівника за вагомий внесок у справу боротьби з пожежами, вирішення завдань захисту населення та територій від наслідків надзвичайних ситуацій Андрій Павлов вручив Подяки Невському сільському голові Віктору Зозулі та Красноріченському селищному голові Віталію Жуваці.

         Не менш важливе питання, яке піднімалось, це Створення Національного природного парку «Кремінські ліси». Дана тема не нова, вже неодноразово обговорювалося це питання із залученням до діалогу представників екологічної служби Луганської області, Крмінського ДЛМГ та громадськості. Місцеві голови підтримали пропозицію голови районної держадміністрації Наталі Чехути звернутися до Луганської обласної державної адміністрації та затвердили Звернення щодо погодження вилучення і надання у постійне користування для повного заповідання НП «Кремінські ліси» лише площі в 1179 га, що і передбачено у науковому обґрунтуванні.

         Звернення

до Луганської обласної державної адміністрації

         Заслухавши інформацію щодо створення національного природного парку «Кремінські ліси», відповідно до Регіональної цільової програми формування та  розвитку екологічної мережі Луганської області на 2010-2020 роки, наукове обґрунтування  створення  національного природного парку «Кремінські ліси», що підготовлено Інститутом  агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук м. Києва та розглянуто і погоджено Рішенням Вченої Ради Інституту агроекології  і природокористування  НААН (даний інститут є одним з фахових в країні в сфері підготовки подібних наукових обґрунтувань);приймаючи до уваги, що Державне підприємство «Кремінське лісомисливське господарство», у якого пропонується вилучити 7269 га земель, є бюджетоутворюючим підприємством Кремінського району (а статтею 49 Закону України «Про природно – заповідний фонд України» передбачено, що кошти національних природних парків повністю звільняються від оподаткування, тобто бюджет району, який і так є дотаційним, втрачає значну частину доходів), Рада голів Кремінського району звертається з наступною пропозицією. 

         Побудована підприємством інженерна система гідротехнічних споруд, що розміщена на вказаній території та експлуатація якої дозволяє виконувати роботи з обводнення заплавних озер, підтримує лісові дороги в належному стані та штучно збільшує площу водних угідь з 90,6 га до 311,1 га.

         Також у разі вилучення руйнується організаційна підсистема пожежної безпеки підприємства.

         За даними  ДП «Кремінське ДЛМГ», біогеоценози на площі 7269 га, запропоновані підприємством як такі, що відповідають завданням НПП відповідно до чинного Закону України «Про природно-заповідний фонд». Згідно з вимогами  цього ж Закону проведено і зонування площі ННП «Кремінські ліси». Біогеоцинози, виділені  для повного заповідання – цілком природні і не зазнали техногенного впливу, не мають у своїх межах гідротехнічних споруд, водозаборів, водогонів, ЛЕМ та інших об’єктів неприродного  походження. Вони достатньо віддалені від населених пунктів та обмежені р. Сіверській Донець, зонами регульованої рекреації та господарською.

         Низка відокремлених  ділянок, запропонованих для повного заповідання, оточена типовими степовими біогеоценозами і може стати базою для подальшого розширення території НПП. Площа в 1179 га, що пропонується для повного заповідання, може бути вилучена і надана у постійне користування НП «Кремінські ліси».

         Площа об’єктів природно-заповідного фонду в межах постійного користування ДП «Кремінське ЛМГ» вже досягне 10057,9 га або 23,6 % від загальної, що є суттєвим показником.

         Крім того, існуюча позиція тривалий час узгоджувалася з громадськістю. Прийняття неузгодженого з громадськістю рішення може несприятливо відзначитися на суспільно – політичній стабільності району, яку забезпечено роботою безпосередньо керівництвом країни, області та району.

         З урахуванням викладеного, вважаємо за доцільне  залишити в силі напрацьовані матеріали щодо створення національного парку «Кремінські ліси»  загальною площею 7269 га, зокрема, площу території, що надається у постійне користування залишити у розмірі 1179 га, що і передбачено у науковому обґрунтуванні.

 

Прийнято на засіданні

Ради Голів Кремінського району                                                                    14 вересня 2018 року

          

          

     

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 373 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua