Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2013 » Травень » 20 » 15 травня 2013 року відбулося засідання круглого столу у рамках заходів з обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядуванн
15:42
15 травня 2013 року відбулося засідання круглого столу у рамках заходів з обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядуванн

15 травня 2013 року відбулося засідання круглого столу у рамках заходів з обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

Участь у засіданні взяли представники районної та міської рад, райдержадміністрації, громадських рад про адміністрації та міськраді, депутати місцевих рад, учнівська молодь.

Голова районної ради Ю.І.Назаренко презентувала присутнім основні напрямки та положення Концепції, розповіла про проблеми місцевого самоврядування, які потребують розв’язання, навела приклади.

Під час обговорення Коваленко Ірина, учениця 11 класу Кремінської ЗОШ №2, зазначила, що треба створювати умови для розвитку громад, як самостійних соціальних спільнот, члени яких зможуть ефективно захищати права та інтереси активною участю у вирішенні питань місцевого значення.

 Щоб досягти успіхів, має бути змінена виборча система на пропорційну з відкритими списками або мажоритарну за більшістю голосів; мають бути вдосконалені місцеві бюджети та міжбюджетні відносини.

Строки реалізації даної реформи значно затяглися.

Петрусенко Л.І., член громадської ради при міській раді, підкреслила, що строки реалізації Концепції дійсно затягнуті. Вона торкається моральних, національних, територіальних та економічних пріоритетів, тому реалізація Концепції вже давно назріла.

Корнюхін І.І., депутат Кремінської районної ради, зауважив, що мова в Концепції йде про управління територією, про відповідальність за прийняті рішення, про спроможність території розвивати себе шляхом розподілу контролю знизу догори.

Вибори повинні відбуватися тільки прямі, мажоритарні.

Комунальна власність повинна бути підпорядкована громаді за територіальним принципом.

Колесніченко Л.В., секретар Кремінської міської ради, наголосила на тому, що без достатнього фінансового забезпечення Концепція не запрацює.

Також  запропонувала виключити з Концепції політичний аспект щодо правомірності прийнятих рішень.

Драньова І.А., начальник відділу внутрішньої політики РДА,  зазначила, що повністю вичерпала себе система делегування місцевими радами своїх повноважень держадміністраціям через відсутність власних виконавчих органів.

Омельченко С.І.,  голова громадської ради при РДА, зауважив, що в такому вигляді реформа недостатня, незрозуміла. Вона повинна стати більш конкретною та доступною. Люди повинні розуміти етапи реалізації та очікувані результати реформування. Кожна громада району чітко повинна знати, які зміни відбудуться в громаді та як вплине реформа на кожного жителя.

І все ж таки проведення реформи є вкрай необхідним. Терміни реалізації Концепції треба скоротити, бо «промедление смерти подобно».

В цілому присутні одностайно дійшли висновку, що проведення реформи є вкрай необхідним. Тому треба прискорити формування та прийняття законодавчих актів щодо діяльності органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади відповідно до вимог Концепції.

Присутні вирішили звернутися до Комітету ВРУ з питань державного будівництва та місцевого самоврядування з пропозицією скоротити строки реалізації Концепції  на 5 років, щоб завершити реформування місцевого самоврядування у 2015 році.

Також запропоновано об’явити Кремінський район пілотним районом Луганської області для впровадження реформи  місцевого самоврядування.

Переглядів: 6268 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua