Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2017 » Серпень » 18 » 17 серпня 2017 року відбулося пленарне засідання чергової 22-ої сесії Кремінської районної ради
10:44
17 серпня 2017 року відбулося пленарне засідання чергової 22-ої сесії Кремінської районної ради

     17 серпня 2017 року відбулося пленарне засідання чергової 22-ої сесії Кремінської районної ради під головуванням голови ради Володимира Прокопенка.

     На початку роботи сесії голова районної ради ознайомив депутатів з депутатськими запитами, що надійшли у міжсесійний період.

     Також депутати були ознайомлені з інформацією про хід виконання інших депутатських запитів та звернень.

     Згідно Перспективного плану роботи Кремінської районної ради на 2017 рік та пропозицій постійних комісій районної ради до порядку денного було внесено 20 питань.

     Головним було питання затвердження Стратегії розвитку Кремінського району на 2018 – 2020 роки.

     Напередодні керівники нашого району разом з представниками Старобільского, Троїцького та Новоайдарського районів  презентували Стратегії розвитку свої районів перед обласною комісією. Керівник  області Юрій Гарбуз акцентував увагу на трьох складових Стратегій: це бюджет району, пріоритетні напрями економічного розвитку, соціальна сфера. «Тільки відштовхуючись від демографічної ситуації та потреб населення, враховуючи можливості самостійного наповнення бюджету, дотацій та міжнародної донорської допомоги, можна розробити довгострокові плани. Успішно з цим завданням із представлених чотирьох районів упорався поки що тільки Кремінський» - підсумував Юрій Григорович.

     На пленарному засіданні голова Кремінської райдержадміністрації Наталя Чехута презентувала депутатам Стратегію розвитку Кремінського району. Так, в Стратегії визначено наступні пріоритети: розвиток туризму, сфери охорони здоров’я, освіти, агропромислового комплексу, інженерної інфраструктури, а також малого та середнього бізнесу. «Реалізація всіх зазначених заходів можлива завдяки тісній співпраці органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади, громадських об’єднань та бізнесу. Одним із інструментів досягнення цілей є також технічна та фінансова допомога міжнародних організацій», - відзначила у підсумку голова РДА.    Але рішення щодо затвердження Стратегії не було прийняте: депутати районної ради від Опозиційного блоку  не підтримали Стратегію розвитку, акцентуючи лише на тому, що їх позиція – опозиція. Виявилося, що опозиційні депутати не спромоглися до сесії  ознайомитися з матеріалами Стратегії, оприлюдненої на сайті Кремінської районної ради згідно Закону України «Про доступ до публічної інформації» за 20 робочих днів до сесії. Як наслідок, пропозицій від них не надходило. На думку спадає відомий афоризм, належність якого приписують різним дуже відомим політичним діячам 20-го сторіччя: «Не згоден – критикуй, критикуєш – пропонуй, пропонуєш – виконуй, виконуєш – відповідай!». Але поки що цей алгоритм не складається у депутатів від Опозиційного блоку.

         Наступні питання проекту порядку денного депутатами були розглянуті та по ним прийняті відповідні рішення.

     Так внесені зміни до програми соціально – економічного та культурного розвитку Кремінського району; районної програми соціальної підтримки сімей, дітей та молоді Кремінського району; Кремінського районного бюджету на 2017 рік та до районної Програми «Мистецька освіта Кремінщини на 2014 – 2017 роки».

     Також внесені зміни до  Порядку надання одноразової матеріальної допомоги сім’ям загиблих та пораненим учасникам антитерористичної операції, демобілізованим учасникам антитерористичної операції для вирішення соціальної – побутових проблем за рахунок коштів районного бюджету, що дасть можливість отримувати матеріальну допомогу не тільки близьким родичам загиблих учасників АТО, а й їх опікунам.

     Також депутати заслухали  інформацію головного лікаря КУ «Кремінське РТМО» Лариси Кульбач про хід виконання за 2016 рік та І півріччя 2017 року Районної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД, районної цільової програми «Цукровий діабет», районної Програми навчання студентів, лікарів – інтернів у Луганському державному медичному університеті за кошти місцевого бюджету з наступним забезпеченням житлом; районної Програми щодо раннього виявлення раку молочної залози, передпухлинної патології у жіночого населення району та прийняли відповідні рішення.

     Крім того затверджено технічну документацію про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, яка надається в оренду для ведення садівництва,  та розглянуто ряд комунальних питань.

     Після розгляду питань порядку денного голова районної ради Володимир Прокопенко не закрив сесію, а оголосив перерву для внесення та вивчення пропозицій, які обіцяли надати депутати від Опозиційного блоку у Стратегію розвитку району.

     Про день та час проведення Другого пленарного засідання 22-ої сесії депутатам буде повідомлено додатково.

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 379 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua