Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2020 » Травень » 22 » 21 травня 2020 року відбулося пленарне засідання позачергової п’ятдесят сьомої  сесії районної ради сьомого скликання.
14:13
21 травня 2020 року відбулося пленарне засідання позачергової п’ятдесят сьомої  сесії районної ради сьомого скликання.

     21 травня 2020 року відбулося пленарне засідання позачергової п’ятдесят сьомої  сесії районної ради сьомого скликання.

         Проведення позачергової сесії викликано врегулюванням бюджетних питань та питань діяльності комунальних підприємств району.

У зв’язку із запровадженням в Україні карантину через загрозу коронавірусу було прийнято рішення проводити сесію у закритому режимі з дотриманням санітарних заходів.

До порядку денного було включено 21 питання, які напередодні були розглянуті на спільному засіданні профільних постійних комісій районної ради та запропоновані для розгляду та затвердження на сесії.

         У розрізі фінансових питань депутати внесли зміни до Програми розвитку та підтримки комунальної установи «Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Мрія», Програми розвитку та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Кремінська багатопрофільна лікаря Кремінської районної ради», Програми розвитку та підтримки надання медичної допомоги на первинному рівні у Кремінському районі, Програми децентралізації системи теплопостачання, районної цільової  соціальної програми розвитку цивільного захисту Кремінського району, Програми розвитку фізичної культури та спорту у Кремінському районі, Програми соціально-економічного і культурного розвитку Кремінського району та відповідні зміни до Кремінського районного бюджету на 2020 рік.  

         Для стабільного соціально-економічного розвитку району та підвищення позитивних тенденцій життя наших жителів виділено значні кошти на капітальні ремонти приміщень об’єктів інфраструктури району, а саме:

  • на продовження капітального ремонту приміщення Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Кремінської районної ради, що знаходиться у приміщенні Навчально-виховного комплекса «Кремінська  ЗЗСО №3 ЗДО»;
  • на капітальний ремонт паркану у Кремінському дошкільному навчальному закладі «Малятко»;
  • на капітальний ремонт водопроводу та каналізаційних мереж Кремінської ЗОШ І-ІІІ ст. №2;
  • на будівництво теплогенераторної на території Кремінської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 для спортивної зали;
  • на капітальний ремонт частини електромережі для влаштування електроопалення будівлі Варварівського сільського будинку культури;
  • на будівництво критих стоянок для автомобілів міських медичних амбулаторій №2 та №4  у м. Кремінна по пров. Медовому та на пл. Парковій;
  • на придбання телемедичного обладнання для закладів охорони здоров’я у сільській місцевості.

         Також депутати затвердили Програму «Фінансова підтримка Комунального підприємства «Креміннатеплокомуненерго» на 2020 рік». Як відомо, сьогодні комунальні підприємства подібного типу перебувають у кризовому стані, про що, в першу чергу, свідчить збитковість їх роботи. Тому для стабільного та беззбиткового функціонування комунальні підприємства потребують підтримки з боку держави та місцевих органів самоврядування. Саме для забезпечення належної реалізації своїх статутних завдань, посилення фінансово-бюджетної дисципліни, підвищення експлуатаційної діяльності, привабливості, для надання якісних та безпечних послуг була розроблена та затверджена вищевказана програма.

         Для забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення, депутати своїм рішенням погодили комунальному підприємству «Креміннатеплокомуненерго» річний план виробництва, транспортування та постачання теплової енергії на період з 01 жовтня 2020 року до 31 вересня 2021 року.

         З наступним рішенням депутати звернулися до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України з ініціативою-пропозицією щодо безоплатної передачі об’єкта незавершеного будівництва державної власності 33/100 частки будівлі (частина будівлі районного Центру зайнятості), що перебуває на балансі управління соціального захисту населення Кремінської РДА, у спільну власність територіальних громад Кремінського району (комунальну власність) з умовою, що зазначене майно використовуватиметься для соціального забезпечення територіальних громад Кремінського району та не відчужуватиметься в приватну власність.

         Також депутати погодили переукладання контрактів з директорами комунальних підприємств та установ району  Андрієм Сімоновим, Костянтином Каменєвим, Вікторією Матвєєвою на п’ять років та укладання контракту з директором КУ «Кремінський районний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів» Анатолієм Кременчуцьким на один рік.

         Наприкінці пленарного засідання депутат районної ради Наталя Чехута порушила питання капітального ремонту Меморіалу Слави у місті Кремінна. Для його належної реконструкції, на умовах співфінансування з Кремінською міською радою, районною радою  було виділено  з районного бюджету 135 тис. грн. Ремонтні роботи було заплановано завершити до відзначення 75-ої річниці Перемоги над німецько-фашистськими загарбниками. Але ні до визначної дати, ні до сьогодні ремонтні роботи не тільки не завершені, а й викликають здивування і логічні питання: чому Меморіал Слави  під час відновлювальних та ремонтних робіт стає гіршим, ніж був до реконструкції? Депутати підтримали пропозицію Наталі Василівни звернутися до Кремінської міської ради з вимогою надати пояснення: чому Меморіал Слави не відремонтовано у зазначені строки та які види робіт планується зробити.

         Детально з прийнятими на позачерговій сесії рішеннями можна ознайомитись на сайті Кремінської районної ради у розділі «Доступ до публічної інформації».

 

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 186 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua