Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2018 » Травень » 24 » 24 травня 2018 року відбулося пленарне засідання чергової 32-ої сесії Кремінської районної ради
15:19
24 травня 2018 року відбулося пленарне засідання чергової 32-ої сесії Кремінської районної ради

     24 травня 2018 року відбулося пленарне засідання чергової 32-ої сесії Кремінської районної ради під головуванням голови ради Володимира Прокопенка.

      На початку роботи сесії заступник голови районної ради Борис Руденко ознайомив депутатів з інформацією про виконання депутатських запитів та звернень.

     Згідно Перспективного плану роботи Кремінської районної ради на 2018 рік та пропозицій постійних комісій районної ради до порядку денного було внесено 41 питання.

     Усі питання порядку денного депутатами були розглянуті та по ним прийняті відповідні рішення.

     Так внесені зміни до програми соціально-економічного і культурного розвитку Кремінського району на 2018 рік та  Кремінського районного бюджету на 2018 рік.

     Депутати заслухали звіти про хід виконання у 2017 році  низки програм, направлених на підвищення соціального захисту громадян та удосконалення охорони здоров’я населення Креміського району.

     Вкрай важливим питанням було затвердження Програми децентралізації системи теплопостачання міста Кремінна та селища Красноріченського на 2018-2020 роки.

         Однією з основних проблем централізованого теплопостачання міста є критичний фінансовий стан КП «Креміннатеплоенерго», відсутність можливості здійснити повний розрахунок за спожитий природний газ.

         Станом на 01.04.2018 року кредиторська заборгованість підприємства за природний газ (в т.ч. штрафні санкції) складає 12 млн. 12 тис. 600 грн. Збиток підприємства від виробництва, транспортування та постачання теплової енергії станом на 01.04.2018р. складає 3млн. 36 тис. 400 грн. Через постійний брак коштів КП «Креміннатеплокомуненерго» не в змозі виконувати необхідні роботи з ремонту теплових мереж та котельного обладнання.

         Населення міста почало активно переходити на індивідуальне опалення власних квартир в житлових будинках. Станом на 01.04.2018 р. кількість  абонентів-споживачів централізованого теплопостачання серед населення міста зменшилося з 2827 до 725 абонентів. На сьогодні до системи централізованого теплопостачання підключено 58 багатоповерхових житлових будинків. В Деяких багатоповерхівках кількість споживачів централізованого теплопостачання складає 1-3 абоненти на будинок.

         B результаті щорічного зменшення кількості споживачів теплової енергії,  зростання витрат на виробництво і транспортування теплової енергії через зношеність теплових мереж та газових котлів на котельних, підвищення вартості природного газу, електроенергії, води, палива, матеріалів   тариф на централізоване теплопостачання досяг позначки 46,78. грн. за 1 кв.м. площі квартири i буде зростати i далі. Такий рівень тарифів є «не підйомним» для більшості мешканців міста. Це призвело до хронічних неплатежів населення. Станом на 01 .04.2018р. населення міста заборгувало комунальному підприємству «Креміннатеплокомуненерго» 4 млн.808 тис. грн. , y т.ч. за рахунок пільг та субсидій 2 млн. 587 тис.600 грн.

         З кожним роком потреба в бюджетній підтримці підприємства зростає, але така підтримка суттєво не вирішує проблеми забезпечення населення теплом. На сьогодні таких можливостей районний бюджет не має.

                   Метою Програми є:

         1. Забезпечення необхідного теплового режиму в квартирах громадян населення шляхом встановлення індивідуальних/автономних джерел теплопостачання.

         2. Підвищення ефективності управління та зменшення обсягів споживання енергоресурсів (природного газу, електроенергії, води) шляхом відключення від системи централізованого теплопостачання житлових будинків міста.

         3. Запобігання розморожування комунікацій житлових будинків шляхом утеплення підвалів, покращення технічного стану житлових будинків через уникнення поривів внутрішньо будинкових теплових мереж, забезпечення надійності роботи внутрішньо будинкових водопровідних та каналізаційних мереж.

         4. Зменшення викидів шкідливих речовин у атмосферу від виробництва теплової енергії.

                   Основними напрямками реалізації програми є:      

         1. Переведення на автономне опалення споживачів групи «населення»

         2. Надання можливості громадянам, які проживають у багатоквартирному житловому фонді, встановити індивідуальне опалення.

         3. Забезпечення приладами індивідуального опалення квартир соціально вразливих верств населення.

Також депутатами прийняте рішення про встановлення меж населених пунктів с. Голубівка, с. Скаргівка та с. Климівка Голубівської сільської ради Кремінського району Луганської області.

     Крім того, на сесії затверджено Проект  щодо покращення медичного обслуговування населення, який увійшов до переліку об’єктів, що фінансуються за рахунок Державного фонду регіонального розвитку та місцевих бюджетів на суму понад 37 млн. грн. Також  затверджено низку проектно-кошторисних документацій по об’єктах, що увійшли до вказаного проекту.

     Детально з рішеннями районної ради можна буде ознайомитися на сайті Кремінської районної ради після їх підготовки у розділі «Доступ до публічної інформації».

         

         

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 334 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua