Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2019 » Лютий » 26 » 25 лютого 2019 року у залі засідань районної ради відбулась робоча нарада з місцевими головами
12:07
25 лютого 2019 року у залі засідань районної ради відбулась робоча нарада з місцевими головами

     25 лютого 2019 року у залі засідань районної ради відбулась робоча нарада з місцевими головами під керівництвом голови Кремінської районної ради В.Прокопенка.

         До порядку денного наради було включено декілька питань.

      З інформацією стосовно монетизації субсидій  виступила Юлія Коротич, начальник управління соціального захисту населення. У своєму виступі вона зазначила, що Уряд ухвалив постанову, якою описав механізм монетизації субсидій, який фактично розпочнеться вже у березні. Це адресна соціальна допомога держави на оплату житлово- комунальних послуг у грошовій формі.

         Також Юлія Василівна відповіла на питання присутніх: що дає монетизація субсидій кожному особисто і державі взагалі?

         1) Прозорість. Через пряму систему адміністрування споживач-держава, яка нарахувала субсидії. Щоб не було ніяких зловживань, «мертвих душ», подвійного нарахування субсидій тій чи іншій родині. Тепер людина з одним і тим самим ідентифікаційним кодом не зможе отримати субсидію двічі.

         2) Зрозумілість. Людина буде знати – тепер їй держава перерахувала умовно тисячу гривень, і вона розраховується відповідно до показів всіх лічильників. Є платіжка, є гроші від держави, є те, що споживач має доплатити. Якщо зекономив на світлі чи газі – гроші залишає собі.

         3) Усунення будь-яких посередників в адмініструванні субсидій. Кінцева мета монетизації – щоб була відповідальна держава в особі Мінсоцполітики і за правильність нарахувань субсидій, і за правильність та вчасність розрахунків. Щоб не перекладалась відповідальність на інші міністерства. Щоб українці могли увійти в систему реформування ринку газу, ринку електроенергії, управління компослугами без прив’язки до так званих механізмів взаємозаліків між учасниками розрахунків.

         На виконання протокольних доручень за підсумками засідання обласної робочої групи із забезпечення виконання Закону України «Про вибори Президента України» на нараді обговорювалося питання щодо належного матеріально-технічного забезпечення діяльності виборчих комісій, у тому числі з надання приміщень для проведення заходів з передвибороної агітації.

         Також Інна Лєпєхо, начальник загального віділлу виконавчого аппарату районної ради, надала присутнім інформацію щодо проходження курсів підвищення кваліфікації державних службовчів і посадових осіб місцевого самоврядування.

         Після робочої наради для місцевих голів, секретарів та землевпорядників місцевих рад начальником відділу Держгеокадастру у Кремінському районі Людмилою Замореною було проведено семінар з обговорення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні.

         Зміни до закону набули чинності з 1 січня 2019 року.

         Цей Закон визначає особливості використання та розпорядження земельними ділянками, розташованими у масиві земель сільськогосподарського призначення, а також полезахисними лісовими смугами, які обмежують такий масив.

     Зокрема, передбачається право власників, землекористувачів земельних ділянок сільськогосподарського призначення, призначених для ведення особистого селянського господарства, фермерського господарства, розташованих у масиві земель сільськогосподарського призначення, використовувати їх також для ведення товарного сільськогосподарського виробництва без зміни цільового призначення таких земельних ділянок. Також встановлюється право власників земельних ділянок усіх форм власності, розташованих у масиві земель сільськогосподарського призначення, обмінюватися такими земельними ділянками.

    Також визначено особливості розпорядження землями та використання земель, що залишилися у колективній власності після розподілу земельних ділянок між власниками земельних часток (паїв). Законом, зокрема визнаються власністю територіальних громад, на території яких вони розташовані, - землі колективних сільськогосподарських підприємств, що припинені (крім земельних ділянок, які перебували у приватній власності).

 

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 269 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua