Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2020 » Березень » 4 » 3 березня у Києві відбувся круглий стіл з обговорення проекту Закону України "Про внесення змін до Конституції України"
15:03
3 березня у Києві відбувся круглий стіл з обговорення проекту Закону України "Про внесення змін до Конституції України"

         3 березня у Києві відбувся круглий стіл з обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)». Документ напрацьований Українською асоціацією районних та обласних рад спільно з Всеукраїнською асоціацією громад.

         Від Луганської області в обговоренні законопроекту брав участь Володимир Прокопенко, голова Кремінської районної ради, голова Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області.

         На заході важливо було почути думки учасників – представників українського місцевого самоврядування, якими, резюмуючи, потрібно доповнити Законопроект асоціацій.

         Сергій Чернов, спікер круглого столу, голова Харківської обласної ради, Президент Української асоціації районних та обласних рад, наголосив на зацікавленості у проведенні ефективних перетворень органами самоврядування регіонального і субрегіонального рівнів та необхідності якомога швидшого прийняття змін до Конституції України, яка зумовлюється необхідністю проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року на новій правовій та територіальній основі.

         «Конституційна реформа, яка відповідатиме принципам Європейської хартії місцевого самоврядування та закріпить на рівні Основного закону головні досягнення реформи децентралізації – спільна позиція майже усіх представників місцевого самоврядування України», — підкреслив Сергій Чернов.

         Олег Бузун, Голова Ніжинської районної ради, у своїй промові зазначив: «Зміни до Конституції повинні захистити та посилити органи місцевого самоврядування. Стосовно доцільності районного рівня, він однозначно потрібний, оскільки може вирішити багато питань, які, для прикладу, не властиво виконувати базовому рівню».

         Сергій Чернов нагадав про варіант Конституції, де передбачено трирівневу систему місцевого самоврядування, з виконавчими органами рад на усіх рвнях та чітко визначеною системою нагляду.

         Він додав, що дискусії про непотрібність районного рівня є безпідставними, оскільки більшість громад є не достатньо сильними та залишаються мілкими, тож є велика необхідність представляти їхні спільні інтереси на субрегіональному рівні.

          

 

 

 

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 207 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua