Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2019 » Жовтень » 31 » 51-а сесія Кремінської районної ради
15:04
51-а сесія Кремінської районної ради

         30 жовтня 2019 року під головуванням Володимира Прокопенка відбулося пленарне засідання п’ятдесят першої чергової сесії Кремінської районної ради.

         У рамках підготовки до пленарного засідання  сесії  пройшли засідання постійних депутатських комісій. Треба зазначити, що депутати активно приймають участь у роботі постійних комісій, детально вивчають матеріали, надані на розгляд.

         Отже, на засіданнях постійних комісій депутати розглянули та обговорили інформації районної державної адміністрації про хід виконання районних програм та погодили проекти рішень з комунальних питань.

         До порядку денного сесії було внесено п’ятдесят два питання.

      Першим депутати  заслухали блок питань соціального спрямування. Їх озвучила заступник голови районної держадміністрації з соціальних питань Лариса Махура. Зокрема -  прийняті рішення щодо виконання у І півріччі 2019 року цільової соціальної програми «Освіта Кремінщини», Програми зайнятості населення Кремінського району, районної Програми навчання студентів, лікарів-інтернів у Луганському державному медичному університеті за кошти місцевого бюджету з наступним забезпеченням житлом у Кремінському районі та  цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства. Також прийняті рішення щодо виконання у  2019 році заходів районної цільової Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді Кремінського району і  районної Програми розвитку фізичної культури та спорту у Кремінському районі.

         Впродовж своєї роботи депутати затвердили  Положення проведення конкурсу на посаду директора та педагогічних працівників «Інклюзивно-ресурсного центру» Кремінської районної ради та прийняли рішення щодо створення Комунального некомерційного підприємства «Кремінська багатопрофільна лікарня» Кремінської районної ради.

         Про зміни, які необхідно внести до Порядку використання коштів районного бюджету, передбачених на часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва,  доповідала начальник Управління економіки РДА Тетяна Улибіна.

         Головний спеціаліст  відділу житлово-комунального господарства та будівництва РДА Надія Ременяко  інформувала про хід виконання районних програм підтримки індивідуального житлового будівництва та екологічної мережі Кремінського району за І півріччя 2019 року.

         З метою забезпечення стабільної роботи Комунального підприємства «Креміннатеплокомуненерго» відповідно до його призначення, з метою раціонального використання енергоресурсів, підвищення ефективності управління та зменшення обсягів споживання енергоресурсів депутатами прийняті рішення щодо погодження інвестиційної програми суб’єкта господарювання у сфері теплопостачання на період з 01 жовтня 2019 року по 30 вересня 2020 року, внесено зміни до Програми децентралізації системи теплопостачання, затверджено Програму фінансової підтримки КП «Креміннатеплокомуненерго» на 2019 рік та погоджено річний план виробництва, транспортування та постачання теплової енергії на 12 місяців.

         Також депутати затвердили тарифи КП «Креміннатеплокомуненерго» на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання.

         Керівництвом підприємства «Креміннатеплокомуненерго»  були оприлюднені в засобах масової інформації тарифи на теплову енергію, але у жовтні 2019 року була змінена ціна на природний газ. Це дало змогу підприємству трохи знизити тариф. Тож тариф затверджено на рівні 2534,22 грн/Гкал з урахуванням ПДВ та планової інвестиційної складової для усіх категорій споживачів.

         Прийняті рішення і комунального спрямування.

         Депутати своїми рішеннями дозволили т.в.о. директора комунальної установи «Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Мрія» на дольових засадах» укласти Договори Пожертви з Громадською організацією «Екологічний світ», яка передає комунальній установі котли для опалення корпусів №№ 2,3,4 та обладнання для освітлення табору.      

         Також  надано дозволи комунальним підприємствам і установам на списання з балансу основних засобів, які не можуть використовуватися у господарській діяльності у зв’язку з моральним та фізичним зношенням.

         Останнім депутати заслухали блок бюджетних питань, доповідала по яких начальник фінансового управління РДА Яна Вашечко.

         Депутати затвердили звіт про виконання Кремінського районного бюджету за І півріччя 2019 року та внесли зміни до районної програми розвитку та підтримки КУ «Кремінський районний центр первинної медико-санітарної допомоги». Зокрема – виділено кошти на придбання вакцин та інших необхідних медичних препаратів. Також  депутатами були внесені зміни до районної програми розвитку та підтримки КУ «Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Мрія», Програми соціально-економічного і культурного розвитку Кремінського району та відповідні зміни до Кремінського районного бюджету на 2019 рік.

Наприкінці засідання сесії депутатами було розглянуто звернення за підписом 13-ти депутатів Кремінської районної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони щодо подовження до 2025 року мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Після обговорення проблеми депутатами Звернення було прийнято та запропоновано керівництву районної держадміністрації порушити дане питання на зібранні представників сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств району.

          

          

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Кремінської районної ради Луганської області

до Президента України, Верховної Ради України,

Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони

 щодо продовження до 2025 року мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення

 

Запровадження повноцінного ринку землі на сьогоднішній день є вимогою до України від міжнародних кредиторів. Однак, враховуючи бойові дії на сході України, при відкритті ринку землі є ризик не тільки продажу землі за значно нижчою від ринкової вартістю, але й втрати територій. Наша країна в нинішніх умовах не готова до ринку землі ні в організаційному, ні у правовому, ні в економічному сенсі.

У зв’язку з цим виникає багато відкритих питань, від вирішення яких залежить доля землевласників. У першу чергу, сумнівними є спроможність і бажання державних органів влади забезпечити прозорість ринку землі, захист землевласників перед можливими шахрайськими і спекулятивними схемами. Високим є ризик масового скуповування земельних паїв і формування на цій основі не орендодавців, а монопольних власників-латифундистів на одному з останніх неприватизованих ресурсів країни! Чи вдасться забезпечити пріоритетність купівлі для дрібних землевласників на перших етапах після зняття мораторію?

Сьогодні відсутні ринкові механізми, які повинні допомогти у формуванні ціни на землю. Відсутній порядок реалізації програми пільгового кредитування національного українського сільськогосподарського товаровиробника, зокрема, і малих фермерських господарств, що ставить сільського господаря у неможливість конкуренції перед агрохолдингами та корпораціями, що мають можливість користуватися залученими іноземними інвестиціями.

Отже, земля може стати заручницею спекулятивних дій, внаслідок яких буде зірвано злагоджену роботу агропромислового комплексу, що може вплинути на продовольчу безпеку і призвести до дестабілізації ситуації в Україні. Нам належить зробити свій вибір між поспішним відкриттям ринку земель сільськогосподарського призначення і комплексною земельною реформою.

Згідно зі статтею 13 Конституції України земля та її надра в межах території України с об’єктами права власності Українського народу. Таким чином, продавати чи не продавати землю, повинно вирішуватися не більшістю в Парламенті, а народом України. І Президент Володимир Зеленський в своїй передвиборчій програмі декларував, що питання національного масштабу будуть вирішуватися на референдумі, а саме таким питанням є продаж сільськогосподарської землі, що складає 72% території нашої країни!

Щоб створити цивілізований ринок землі в інтересах України, потрібно:

1. Провести інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення.

2. Завершити створення земельного кадастру.

3. Створити спеціальну Земельну агенцію чи банк, який зможе купувати землю в українців, які з тих чи інших причин не можуть нею користуватися.

4. Прийняти антимонопольне законодавство у земельному питанні.

5. Визначити процедуру ціноутворення.

6. Реалізувати пілотні проекти в окремих регіонах.

7. Провести відповідну просвітницьку роботу серед населення України.

Для того, щоб нинішній «тіньовий базар» перетворити на цивілізований ринок землі, треба щонайменше кілька років системної законодавчої та інституційної роботи, і найважливіше - зустрічатися і радитися потрібно з українськими науковцями, фермерами та представниками малого та середнього агробізнесу, а не з іноземними кураторами.

Право власності на землю сільськогосподарського призначення повинні мати лише громадяни України, які живуть і ефективно працюють на цій землі.

Враховуючи наведене, ми, депутати Кремінської районної ради Луганської області, звертаємося до Вас із проханням про недопущення швидкого відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення в Україні, вважаємо за доцільне продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення і просимо:

1. Продовжити до 1 січня 2025 року мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.

2. Розпочати широке, публічне, суспільне обговорення щодо впровадження ринку землі сільськогосподарського призначення.

3. Винести питання щодо зняття мораторію на землі сільськогосподарського призначення на Всеукраїнський референдум.

4. При напрацюванні нових законопроектів про ринок земель сільськогосподарського призначення врахувати наступні пропозиції:

- потрібно запустити механізм надання державної програми пільгового кредитування середніх і малих сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств для купівлі землі з мінімальним терміном 15 років;

- право на купівлю сільськогосподарських земель повинні мати виключно громадяни України, фермерські господарства, юридичні особи, що мають статус сільгоспвиробника як мінімум останні три роки, засновниками яких є виключно громадяни України;

- не надавати права купівлі сільськогосподарських земель іноземцям, особам без громадянства, а також юридичним особам, засновниками яких є іноземці.

Від наших дій і рішень залежить майбутнє країни. Сподіваємось на те, що вам вистачить розуму та сил, щоб вберегти нашу країну від великої біди, зберегти наш головний скарб – українську землю, зберегти нашу країну для наших дітей та онуків!

 

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 235 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua