Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2016 » Березень » 21 » Децентралізація влади
11:24
Децентралізація влади

     Протягом останнього року наша держава зробила багато кроків на шляху до Євроінтеграції.  Найголовнішим кроком, звичайно, є ратифікація угоди про асоціацію України та Європейського Союзу. Перша частина якої, так звана «Політична», була підписана рівно рік тому - 21 березня 2014 року.

     Україна зробила вибір на користь Європейського майбутнього і сьогодні відбувається так званий перехідний період на шляху до повноцінного членства в ЄС.

     Однією з головних вимог Євросоюзу та міжнародного валютного фонду при наданні кредитів та фінансової допомоги і просування по шляху євроінтеграції є децентралізація влади в Україні. На зразок як в розвинутих демократичних країнах Європи. Децентралізація влади – це передача від державної влади до місцевої, багатьох функцій та відповідно фінансових ресурсів. Це зокрема охорона здоров’я та освіта, можливість створення муніципальної міліції, відділів містобудування, соціального захисту і т.д. Це все за прикладом світового досвіду повинно позитивно вплинути на якість життя членів громади та покращити рівень життя в країні в цілому.

     Тому протягом останнього часу в державі прийнято ряд Законів, що забезпечують виконання цього процесу. Швидко, звичайно, цього зробити не можливо було, тому що є багато різноманітних факторів зокрема це прийняття нових Законів та внесення необхідних змін до існуючих – Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про регулювання містобудівної діяльності», Бюджетного кодексу України, і звичайно, до Конституції України – в частині повноважень та статусу органів місцевого самоврядування. Поступово відповідні зміни до законодавства вносяться.

        На шляху до децентралізації влади є нагальна необхідність укрупнення територіальних громад, яка  викликана декількома чинниками, а саме:
  • на сьогоднішній день переважна більшість суб’єктів надання адміністративних послуг (зокрема в сфері містобудування (архітектура, ДАБК), реєстрації речових прав, пенсійне та соціальне забезпечення тощо), як правило, зосереджені в районних або обласних центрах, а  передача вказаних функцій органам місцевого самоврядування призведе до необхідності доукомплектування цих органів відповідними фахівцями за для надання якісних адміністративних послуг;
  • змінами законодавства передбачено передача функцій охорони здоров’я та освіти органам місцевого самоврядування, тобто сільським, селищним, міським радам.

     Таким чином, відносно невеликі по чисельності жителів територіальні громади будуть просто не в змозі утримувати відповідний апарат місцевої ради та утримувати соціальну сферу громади.  Та й такий апарат не раціонально утримувати на таку кількість жителів.

       На виконання протокольного доручення голови райдержадміністрації Чехути Н.В. продовжуються зустрічі районного керівництва з територіальними громадами з надання роз’яснень стосовно добровільного об’єднання територіальних громад.
        18.03.2016 р. заступник голови районної ради Борис Руденко зустрівся з депутатами сільської ради, членами виконкому, представниками ветеранських організацій та активом сіл Боровеньки і Єпіфанівка. 

 

 

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 439 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua