Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2019 » Лютий » 8 » Друге засідання постійної  депутатської комісії з питань місцевого самоврядування, комунальної власності та використання природних ресурсів
15:45
Друге засідання постійної  депутатської комісії з питань місцевого самоврядування, комунальної власності та використання природних ресурсів

    В районній раді відбулося друге засідання постійної  депутатської комісії з питань місцевого самоврядування, комунальної власності та використання природних ресурсів, на якій заслуховувались щорічні звіти керівників комунальних установ «культурного» блоку про діяльність установ та використання комунального майна.

    У своєму звіті директор Кремінського краєзнавчого музею Людмила Єжова зазначила, що  протягом звітного періоду краєзнавчий музей проводив культурно-освітню та науково-дослідну роботу.

    Доповнені експонатами стенди музею, підібрано велику кількість інформаційного матеріалу щодо Української Революції 2017-2021 років, продовжується збирання, обробка та комплектування матеріалу для написання книги про бойові події на території Кремінського району щодо участі наших земляків у Другій Світовій війні та таке інше.

         Основний фонд музею складає 9258 предметів, який постійно поповнюється новими експонатами.

    Працівники музею постійно вдосконалюють свою роботу, впроваджують нові методи проведення екскурсій: це і перегляд відеосюжетів, фото-сторінок, відеороликів, проводяться форкшопи та розважально-пізнавальні квести для дітей.

   Відвідувачів музею вражає різноманітність та кількість експозицій.

   Але існують і проблеми, які треба вирішувати. Потрібно відновити опалювальну систему, замінити вікна і двері  та відновити дах над ґанком музею.

   Директор Кремінської музичної школи Олена Давидова наголосила на тому, що в музичній школі створюються усі умови для творчої самореалізації, інтелектуального, духовного розвитку та професійного самовизначення для здібних, талановитих і обдарованих дітей та молоді. Учні та викладачі школи беруть участь у міжнародних, всеукраїнських та обласних музичних конкурсах та займають призові місця.

    Проблемами установи директор визначила дефіцит висококваліфікованих педагогічних кадрів та забезпечення установи якісними учнівськими меблями і музичними інструментами.

         Світлана Гарькавець, директор Кремінської районної художньої школи, зауважила, що художня школа дає можливість для розвитку творчих здібностей дітей, бажаючих навчитися малювати. Це єдина освітня установа подібного типу в районі, що обумовлює актуальність школи в якості центру художньо-естетичної освіти та виховання. Учні школи брали участь та ставали переможцями великої кількості міжнародних, всеукраїнських, обласних та міських конкурсів та фестивалів. Викладачі школи постійно вдосконалюють свій професійний рівень.

     Але ж, з метою забезпечення безпечного перебування дітей в художній школі, існує необхідність проведення ремонтних робіт підлоги та заміна лінолеуму.

    Директор комунальної установи «Кремінська районна централізована бібліотечна система» Олена Скиданенко визначила, що бібліотека сьогодні – це інформаційно-культурний центр , який забезпечує задоволення інформаційних потреб користувачів, надає можливість міжособистісного спілкування, організовує культурне дозвілля мешканців громади. Бібліотека позиціонує себе не просто як джерело знань, а й як місце відпочинку, спілкування та творчості громадян.

     Бібліотечний фонд  поповнився 6325 примірниками. Бібліотеки мають 20 комп’ютерів, працюють Інтернет-центри, які відвідують представники різних верств населення. В бібліотеках установи працюють 33 клуби та гуртки за інтересами.

    За результатами засідання постійної комісії звіти керівників прийняті до відома та рекомендовані для розгляду на пленарному засіданні.

     Також депутати домовились комісійно відвідати комунальні установи для ознайомлення з проблемами установ та подальшої роботи з їх усунення.

     Чергове засідання постійної комісії щодо заслуховування річних звітів  про діяльності підприємств (установ) відбудеться наступної п’ятниці.

     

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 286 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua