Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2013 » Грудень » 9 » Інтерв’ю голови районної ради Ю.І.Назаренко з нагоди Дня місцевого самоврядування
12:44
Інтерв’ю голови районної ради Ю.І.Назаренко з нагоди Дня місцевого самоврядування

Юліє Іванівно, яким є у Вашому розумінні свято місцевого самоврядування?

         - День місцевого самоврядування – це не лише професійне свято тих, хто втілює життєво важливі програми для кожної громади, захищає та відстоює їх інтереси. Перш за все, цей день нагадує про роль кожного громадянина у творенні держави. А також про те, що кожен з нас є законним носієм і представником влади.

Самоврядування – це можливість громад самим вирішувати місцеві проблеми, формувати бюджети, впливати на життя свого регіону. Влада тільки тоді буде задовольняти потреби кожної людини, громади, коли сама громада безпосередньо буде брати активну участь у прийнятті рішень разом з владою та формувати цю владу.

 Юліє Іванівно, чим відзначились для вас, як для голови районної ради, роки роботи на цій посаді?

        Аналізуючи свою діяльність на посаді голови районної ради, маю  підстави чесно акцентувати увагу як на досягненнях, так і на проблемах і недоліках. Діяльність місцевих органів влади завжди на виду. Вона відкрита, прозора і спрямована лише на одне — на задоволення життєвих потреб мешканців Кременщини  шляхом реформ, забезпечення соціального захисту громадян, розвитку культури та духовності.

        Місцеві органи самоврядування – міська, селищна, сільські ради – які проблеми ставлять вони сьогодні перед собою?

Зазначу, що нині стан справ у місцевих радах набагато кращий, аніж десять років тому. Поступово реконструюються та ремонтуються загальноосвітні та дошкільні заклади, медичні установи, закуповується обладнання для сільських шкіл та  ФАПів. Звісно, зробити хочеться набагато більше, тому місцеві органи влади все активніше беруть участь у Програмах щодо реалізації проектів розвитку територіальних громад. Перемогли, отримали кошти та вже втілюють проекти у життя Красноріченська селищна, Червонопопівська, Варварівська, Голубівська   сільські ради. Розробляються та удосконалюються інші проекти, які обов’язково, я впевнена у цьому, стануть наступними переможцями на отримання позабюджетних коштів для реалізації планів територіальних громад.

 

Яке Ваше ставлення до реформування місцевого самоврядування?

 

Президент України зазначив, що «здійснення реформування місцевого самоврядування має відбуватися на засадах децентралізації, деконцентрації владних повноважень, субсидіарності, консолідації ресурсного забезпечення і стратегічного планування розвитку територіальних громад, що вимагає зважених кроків щодо законодавчого вирішення нагальних проблем місцевого та регіонального розвитку в контексті державної регіональної політики, бюджетної, податкової та муніципальної реформ із дотримання положень Європейської хартії місцевого самоврядування».

Проект «Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні» неодноразово обговорювався в усіх громадах району, на засіданнях сесій та на виїзному  засіданні Ради голів Кремінського району, яке відбулося в селі Кудряшівка. Усі згодні з тим, що вкрай важливо прискорити перегляд законодавчих актів, регламентуючих діяльність органів місцевого самоврядування та виконавчих органів з метою виключення розбіжностей в частині визначення власних та делегованих повноважень з чітким визначенням джерел фінансування. Також місцеві голови запропонували у разі оголошення Луганської області пілотною з впровадження реформ місцевого самоврядування обрати пілотним районом Кремінський район.

 Що Ви побажаєте працівникам органів місцевого самоврядування у  свято?

Бажаю всім членам територіальних громад, депутатам місцевих рад, працівникам органів місцевого самоврядування, кожній родині, кожному жителю Кремінщини  міцного здоров’я,  щастя, нових професійних здобутків, оптимізму й наснаги, родинного затишку.

Сподіваюсь, що цей урочистий день додасть усім нам сил і піднесеного настрою, а щоденна праця буде спрямована на подальше зміцнення демократичних засад розвитку суспільства та  процвітання рідного краю і всієї України.

 

 

Переглядів: 1041 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua