Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2020 » Січень » 30 » Керівники району і міста поклали квіти до пам’ятного знаку в Алеї пам’яті Героїв України у м. Кремінна
10:49
Керівники району і міста поклали квіти до пам’ятного знаку в Алеї пам’яті Героїв України у м. Кремінна

     Крутянський бій, як жодна інша подія років Української революції, пов'язаний з чималою кількістю легенд та домислів. Все це відбувалось через заборону теми в радянський час і брак інформації.
Н     аразі роковини бою під Крутами в Україні відзначаються на загальнодержавному рівні. А крутянське військо стало для Українського народу символом героїзму та самопожертви в боротьбі за незалежність.
     29 січня 1918 року на залiзничнiй платформi в Крутах перебувало до 520 українських воякiв, юнакiв і студентiв, озброєних 16 кулеметами та однією гарматою. Їм протистояли росіяни, кількість яких переважала вдесятеро. Командування військами УНР під Крутами здійснював Аверкій Гончаренко.
     На знак вшанування пам'яті обронців Української Народної Республіки 102 роки тому, 29 січня керівники району і міста поклали квіти до пам’ятного знаку в Алеї пам’яті Героїв України у м. Кремінна.
     Сміливість та жертовність учасників крутянського бою зробила їх прикладом для майбутніх поколінь захисників України. Зараз їх порівнюють із захисниками Донецького аеропорту у сучасній російсько-українській війні.
     Більше інформації про цю, досить надовго забуту, сторінку в історії боротьби України за свою незалежність, можна отримати, відвідавши центральну районну бібліотеку, де протягом тижня функціонуватиме тематична виставка літератури.

          

За матеріалами Кремінської РДА

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 211 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua