Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2019 » Квітень » 18 » Луганщина - світанок України
15:22
Луганщина - світанок України

         17 квітня 2019 року районний Будинок культури зібрав численних шанувальників прекрасного, жителів і гостей міста, вдячних глядачів. Тут проходив обласний огляд-конкурс майстрів мистецтв та аматорів народної творчості «Луганщина - світанок України". Свій творчий доробок представили 18 художніх колективів району.

     Оцінювало творчий звіт артистів поважне журі у складі начальника управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації Аліни Адамчук, директора Луганського обласного центру народної творчості Ірини Дячук, художнього керівника Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру, заслуженого діяча мистецтв України Володимира Московченка, заступника директора з навчально-виховної роботи «Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв ім. Сергія Прокоф’єва» Наталії Сінченко, хореографа-постановника Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру Ірини Сєрєкової, викладача акторської майстерності, культури мови та сценічної підготовки «Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва» Олександра Бірюстюкова, керівника обласного народного клубу «Золоте руно» Луганського обласного центру народної творчості Наталії Стрєльцової.

         Вже перед входом у концертну залу гядачі налаштувалися на хвилю краси і натхнення, отримавши ще в фойє сплеск емоцій від перегляду неймовірної рукотворної краси, яку продемонстрували народні умільці районної спілки «Скарбниця талантів», яку очолює депутат Кремінської районної ради Лариса Гарькава. Чого тут тільки не було! Який різноманітний світ захоплень, яка вишукана майстерність постали перед глядачами: іграшки, ляльки, прикраси, художні полотна, вироби з паперу, дерева, лози, глини, каменю, бісеру, фотовиставки, кращі роботи юних художників. Одним словом, подивитися і здивуватися було з чого.

         Ще більше здивування і захоплення чекало на глядачів у залі. Яскраві, динамічні, іскрометні, феєричні – такі епітети спливають відразу, коли на сцену, один за одним, виходять колективи клубних закладів району.

     Гарні костюми, високий рівень виконання, сценічна культура – саме ці моменти відзначило журі, аналізуючи виступи аматорів Кремінщини. Дані колективи живуть і творять вже не один десяток років. І з часом їх майтерність відточується, зміст творчості поглиблюється, а глядач не перестає захоплюватися чистими витоками самобутнього мистецтва.

Журі відзначило авторський хіт «Умирають майстри» на слова Ліни Костенко у виконанні композитора і солістки Олени Гончарук. Доторкнутися до найпотаємніших сердечних струн, зачепити за живе, нагадати про нетлінність високих моральних цінностей і «спровокувати» політ душі у самі небеса – це її коник.

     Особливо високої оцінки заслуговують танцювальні колективи КУ «Кремінський РБК»: народний танцювальний колектив «Світанок», зразковий танцювальний колектив «Імпульс»,  народний танцювальний колектив «Life-балет». В них займаються сотні учасників. Їх виступи викликають неабияке захоплення! Щораз, з появою танцівниць на сцені, ми проживаємо дивовижні історії, перед нами постають не просто танці, а цілі вистави. Члени комісії дали їм високу оцінку, зазначивши, що кожен колектив продемонстрував під час короткого виступу цілу історію життя. Життя, наповненого творчістю, натхненням, відданністю обраній справі.

         Вкінці на сцену вийшли всі колективи. На жаль, сцена не змогла вмістити весь загал артистів, тому вони спустилися і в глядацьку залу. Продовжували лунати гучні вдячні оплески, вигуки «браво!». Завідуюча районним відділом культури Інна Боярська дякувала учасникам творчого зібрання за талант, за роботу, за віддачу, за наснагу.

     Висловили своє захоплення і вдячність митцям  керівники району – Наталя Чехута та Володимир Прокопенко.

         У нас на Кремінщині є чим пишатися, що поважати і цінувати!

          

          

          

          

          

          

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 302 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua