Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2015 » Березень » 4 » ОДПІ інформує. Компанія декларування набирає обертів
09:04
ОДПІ інформує. Компанія декларування набирає обертів

За словами заступника начальника Рубіжанської ОДПІ Юрія Мельника :”Про свої минулорічні статки повідомили 91 рубіжан. Задекларовані ними доходи 2014 року склали 4109,5 тис. грн. Зокрема, 62 громадян задекларували доходи від отримання спадку, здачі нерухомості в оренду, отримання подарунка. З суми задекларованих доходів нараховано 181.3 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб, які декларанти зобов’язані сплатити до 1 серпня поточного року.

Керівник нагадав:” Кампанія декларування доходів громадян триває в Україні щороку, з 1 січня до 1 травня. Упродовж минулого року  декларації про майновий стан і доходи, отримані у 2013 році, подали 591 рубіжан в т.ч. 151 декларантів задекларували доходи , з яких сплатили 746,7 тис .грн. податку на доходи фізичних осіб і 140 декларація була подана з метою отримання податкової знижки, сума якої склала 117,9 тис. грн.

Юрій Мельник звернув увагу на особливостях декларування у 2015 році. Зокрема, нагадав, що громадяни, які у 2014 році отримували доходи, з яких при їх виплаті не був сплачений податок на доходи фізичних осіб, зобов’язані подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до органу державної фіскальної служби за податковою адресою, тобто, за місцем реєстрації згідно з паспортними даними. Декларація подається до 1 травня поточного року.

Окрім обов’язкового подання декларації, фізичні особи мають право подати декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки та повернення частини сплаченого до бюджету податку на доходи фізичних осіб. В цьому випадку декларація подається упродовж 2015 року.

Подати декларацію до 1 травня поточного року зобов’язані громадяни, які отримали у 2014 році доходи за договорами дарування (успадкування), доходи від здавання майна фізичним особам в оренду, доходи від операцій з продажу рухомого або нерухомого майна, доходи від реалізації сільськогосподарської продукції, іноземні доходи, інші доходи, що не оподатковувались при виплаті, доходи, отримані від надання різного виду послуг фізичним особам , в т.ч. послуги репетиторів, нянь, акторів тощо.

Щоб використати своє право на податкову знижку, громадяни можуть подавати декларацію про доходи до 31 грудня 2015 року.  До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом 2014 року фізичною особою – платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання). До таких витрат відносяться: частина суми процентів, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом; суми коштів або вартість майна, переданих у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям,  суми коштів, сплачених на користь закладів освіти для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти; суми витрат на сплату страхових платежів та пенсійних внесків; суми оплати допоміжних репродуктивних технологій; суми оплати вартості державних послуг, пов'язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита; суми коштів, сплачених у зв'язку із переобладнанням транспортного засобу, з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива; суми витрат на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним.

Посадовець запросив рубіжан у зручний для них час відвідати Центр обслуговування платників Рубіжанської ОДПІ (м.Рубіжне , вул.Менделєєва14б, 1 поверх,вікно №4) і задекларувати отримані доходи. У ЦОПі створені всі необхідні умови для вчасного подання декларацій. Декларацію також можна заповнити на офіційному веб-порталі ДФС (www.sfs.gov.ua), де розміщено спеціальний банер, в якому детально пояснюється порядок заповнення податкової декларації та додатків до неї, або ж надіслати заповнену декларацію  поштою. Довідки  за телефоном: 63159,71293.

Категорія: Рубіжанська ОДПІ інформує | Переглядів: 507 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua