Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2015 » Січень » 27 » ОДПІ інформує. Місцеві податки та збори у 2015 році
15:23
ОДПІ інформує. Місцеві податки та збори у 2015 році

      Як повідомив начальник Рубіжанської ОДПІ Володимир Прокопенко,з нового року в Україні сплачуватимуться 2 місцевих податки (податок на майно та єдиний податок) та 2 збори (збір за місця паркування транспортних засобів і туристичний збір). При цьому податок на майно включає транспортний податок, плату за землю, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності (придбання торгового патенту) відповідно до Закону України №71 скасовується.

            Володимир Прокопенко повідомив :”Відповідно до норм Податкового кодексу до повноважень сільських, селищних, міських рад належить встановлення ставок місцевих податків та зборів, а також ставок акцизного податку з реалізованих суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Місцеві ради обов’язково повинні встановлювати ставки єдиного податку, транспортного податку та плати за землю. А ставки податку на нерухомість (в частині податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки) та двох місцевих зборів (за місця для паркування транспортних засобів, туристичний) місцеві ради можуть встановлювати за бажанням.

            Якщо місцевою радою не прийнято рішення про встановлення відповідних податків та зборів, такі податки справляються, виходячи з норм Податкового кодексу із застосуванням мінімальних ставок, а плата за землю справляється із застосуванням ставок, що діяли до 31 грудня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування плати за землю.

            Керівник інспекції наголосив ,що Рубіжанської ОДПІ  проводиться спільна робота з органами місцевого самоврядування щодо затвердження відповідних рішень по встановленню місцевих податків і зборів. «Платників податків ми будемо оперативно про це інформувати, задля своєчасного надходження коштів до місцевих бюджетів», - підкреслив Володимир Прокопенко.

Категорія: Рубіжанська ОДПІ інформує | Переглядів: 687 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua