Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2015 » Березень » 12 » ОДПІ інформує. На семінарі про особливості застосування реєстраторів розрахункових операцій у єдинників.
08:14
ОДПІ інформує. На семінарі про особливості застосування реєстраторів розрахункових операцій у єдинників.

            В Рубіжанській ОДПІ нещодавно відбувся семінар за участю  заступника начальника Рубіжанській ОДПІ Юрія Мельника  -та представником сервісної організації ПП „ Прінт” Наугольним Олександром Володимировичем .На семінарі йшлося , зокрема, про норми Закону України від 28.12.2014 р. №71 щодо змін до Податкового кодексу,якими  передбачено обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій з 1 липня 2015 року – фізичним особам-підприємцям ІІІ-ої групи, крім тих, які здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів у роздрібній торговельній мережі через засоби пересувної мережі, з 1 січня 2016 року – фізичним особам-підприємцям ІІ-ої групи, крім тих, які здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів у роздрібній торговельній мережі через засоби пересувної мережі з 1 січня 2016 року. Також якщо платники єдиного податку другої та третьої (фізичні особи - підприємці) груп, які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані реєстратори розрахункових операцій, з дати початку застосування їх до 1 січня 2017 звільняються від перевірок з питань дотримання порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій.

            Під час семінару  заступник начальника Рубіжанської ОДПІ  Юрій  Мельник звернув увагу платників єдиного податку, які займаються реалізацією пива про необхідність подання до 20 числа місяці наступного за звітним  декларації акцизного податку до територіального органу ДФС за місцем здійснення реалізації таких товарів.

Юрій Мельник нагадав:Додатки до Декларації є її невід’ємною частиною. Суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, заповнює та подає лише розділ Ґ та додаток 6 до Декларації. Податковий період для сплати акцизного податку відповідає календарному місяцю, вперше платники єдиного податку, які здійснюють реалізацію пива повинні були сплатити податкові зобов’язання до 02 березня. Показники у Декларації (крім додатків) проставляються у гривнях без копійок. Додаток 6 «Розрахунок суми акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів» заповнюється окремо для кожного місця здійснення реалізації підакцизних товарів із обов’язковим зазначенням відповідного коду за КОАТУУ в такому порядку: 1) у графі 2 «Вид товару» вказується назва товару; 2) у графах 3, 4 «Вартість (з податком на додану вартість) підакцизних товарів, що реалізовані у роздрібній торговельній мережі та у мережі громадського харчування» вказується: графа 3 - загальна вартість (з податком на додану вартість) реалізованих підакцизних товарів у роздрібній торговельній мережі та у мережі громадського харчування споживачам незалежно від форми розрахунків; графа 4 - вартість (з податком на додану вартість) реалізованих підакцизних товарів у роздрібній торговельній мережі споживачам незалежно від форми розрахунків для їх комерційного використання, тобто для подальшої реалізації кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання; 3) у графі 5 «Вартість підакцизних товарів до оподаткування, грн (гр. 3 - гр. 4)» вказується різниця між графами 3 та 4 цього розрахунку; 4) у графі 6 «Ставка податку, %» проставляється розмір ставок акцизного податку у відсотках; 5) у графі 7 «Сума податкового зобов’язання, що підлягає сплаті до бюджету, грн (гр. 5 х гр. 6)» вказується сума акцизного податку, що визначається шляхом множення графи 5 на графу 6.

Категорія: Рубіжанська ОДПІ інформує | Переглядів: 453 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua