Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2015 » Березень » 12 » ОДПІ інформує. Обговорюємо питання бюджетної децентралізації у 2015 році
08:20
ОДПІ інформує. Обговорюємо питання бюджетної децентралізації у 2015 році

 Як повідомили в Рубіжанський ОДПІ, у зв'язку з останніми змінами у бюджетному та податковому законодавстві тема бюджетної децентралізації набула особливої актуальності.

До обговорення законодавчо врегульованих питань щодо механізмів залучення і використання грошей на місцях, ведення законодавчих і нормотворчих дій долучаються представники органів місцевого самоврядування, урядові експерти з Мінрегіону, Міністерства фінансів, Державної фіскальної служби, Міністерства освіти, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства юстиції. Участь у заході взяли і представники від Запорізької області.

Фахівці Рубіжанської ОДПІ  в рамках обговорення акцентували увагу на запроваджених змінах бюджетної децентралізації; акцизного податку з продажу підакцизних товарів, що з 1 січня 2015 року зараховується до доходів місцевого бюджету; справляння податку на нерухомість, податку на доходи фізичних осіб тощо.

"Основні зміни полягають у тому, що суттєво збільшена база нарахування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. У цьому році загалом платежі стягуються з житлової та нежитлової нерухомості. В той же час, передбачається, що суб’єкти господарювання, які здають приміщення в оренду, автоматично сплачують податок на нерухомість. Ще одне джерело додаткового надходження до місцевих бюджетів – зміни у спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності. Також збільшуються надходження сільських територіальних громад, а місцевим радам збільшили діапазон прийняття ставок як по договорам оренди, так і по оплаті за землю,про це зазначили фахівці ОДПІ .

Категорія: Рубіжанська ОДПІ інформує | Переглядів: 487 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua