Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2015 » Січень » 27 » ОДПІ інформує. Про податкову реформу з підприємцями
15:34
ОДПІ інформує. Про податкову реформу з підприємцями

     Нещодавно  за участю начальника Рубіжанської ОДПІ Володимира Прокопенко проведена зустріч з суб’єктами господарюванням Рубіжне .

     Керівник інспекції розповів про основні зміни в податковому законодавстві ,які безпосереднь стосуються малого бізнесу.

     Володимир Прокопенко зазначив:” Збільшено «поріг» обов’язкової реєстрації суб’єкта господарювання платником податку на додану вартість до 1 мільйона гривень (раніше було 300 тис. гривень). Передбачено тестовий режим застосування електронної системи адміністрування ПДВ з 1 лютого до 1 липня 2015 року. У розділі ХХ «Перехідні положення» уточнено, що з 1 лютого 2015 року реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних підлягають всі податкові накладні та Розрахунки коригування (у тому числі які не надаються покупцю, виписані за операціями з постачання товарів/послуг, які звільнені від оподаткування) незалежно від розміру ПДВ в одній податковій накладній/розрахунку коригування. „

     Основна ставка податку на доходи фізичних осіб залишилась на рівні 15% при умові, якщо база оподаткування для місячного оподатковуваного доходу не перевищує 10-кратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня  звітного податкового року (12 180 грн.), ставка у розмірі 20% застосовуватиметься до суми перевищення вказаного розміру. Зросла ставка податку на доходи фізичних осіб з 15 до 20% для пасивних доходів (процентів, роялті та інвестиційних прибутків).

     Звернули увагу пенсіонерів, які отримують пенсію, яка перевищує 3 розміри мінімальної заробітної плати (у 2015 році – 3654,00 грн.), адже сума перевищення з 1 січня підлягає оподаткуванню ПДФО.

Категорія: Рубіжанська ОДПІ інформує | Переглядів: 484 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua