Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2015 » Січень » 27 » ОДПІ інформує. Ще раз про новації в оподаткування доходів фізичних осіб
15:30
ОДПІ інформує. Ще раз про новації в оподаткування доходів фізичних осіб

           Нещодавно в Рубіжанський ОДПІ відбувся брифінг за участю начальника Рубіжанської ОДП  Володимира Прокопенко. Тема заходу:” Новації  в оподаткування доходів фізичних осіб.”

          Керівник інспекції зазничів: „З 1 січня 2015 року набув чинності Закон України №71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи»  від 28 грудня 2014 року, яким встановлені наступні ставки податку з доходів фізичних осіб (ПДФО):

     15% - якщо база оподаткування для місячного оподатковуваного доходу не перевищує 10-кратний розмір мінімальної заробітної плати (тобто 12 180 гривень.);

      якщо ж база оподаткування в календарному місяці перевищує 10-кратний розмір мінімальної зарплати, то до суми такого перевищення застосовується ставка 20 % (раніше було 17%).

     При річному декларуванні до доходу у розмірі до 120 мінімальних зарплат (146 160 гривень) буде застосовуватись ставка 15 %; понад 120 розмірів мінімальної заробітної плати - 20 %.

     Також вводиться оподаткування так званих пасивних доходів, зокрема, дивідендів, процентів, роялті. Зокрема, ставки податку на пасивні доходи до бази оподаткування встановлюються у таких розмірах:

20 % - для пасивних доходів, у тому числі нарахованих у вигляді дивідендів по акціях та/або інвестиційних сертифікатах, що виплачуються ІСІ;

5 % - для доходів у вигляді дивідендів по акціях та корпоративних правах, нарахованих резидентами - платниками податку на прибуток підприємств (крім доходів у вигляді дивідендів по акціях, інвестиційних сертифікатах, які виплачуються інститутами спільного інвестування).

      Володимир Прокопенко нагадав, що відповідно до Податкового кодексу платниками податку на доходи фізичних осіб є  особи, які отримують доходи з джерел походження в Україні та  іноземні доходи. Також особи, які мають статус податкових агентів, зобов'язані своєчасно та повністю нараховувати, утримувати та сплачувати (перераховувати) до бюджету податок з доходу, який виплачується на користь платника податку та оподатковується до або під час такої виплати та за її рахунок.

 

Категорія: Рубіжанська ОДПІ інформує | Переглядів: 450 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua