Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2015 » Лютий » 3 » ОДПІ інформує. Уникнути можливого притягнення до відповідальності допоможе податковий компроміс
09:47
ОДПІ інформує. Уникнути можливого притягнення до відповідальності допоможе податковий компроміс

Фахівці Рубіжанської ОДПІ продовжують діалог із платниками податків. Нещодавно відбулося засідання „ круглого столу з метою обговорення останніх новацій податкового законодавства. Одним з питань для обговорення було питання  запровадження податкового компромісу.

            Присутні на засіданні керівники підприємств підкреслили, що з початку поточного року вступили до законної сили ряд Законів, норми яких суттєво впливають на господарську діяльність їх підприємств. Це і спеціальна процедура електронного адміністрування ПДВ, зміни в оподаткуванні доходів фізичних осіб, зниження ставок єдиного податку для малого бізнесу, поширення мораторію на 2 роки на перевірки малого бізнесу. Представники бізнесу вважають, що Закон про податковий компроміс, дуже актуальний в період реформування податкової системи та налагодження діалогу із платниками податків.

            Начальник Рубіжанської ОДПІ Володимир Прокопенко більш детально розповів про механізм здійснення податкового компромісу та про наслідки його застосування.

„Відтепер, представники бізнесу мають законний механізм податкового компромісу з державою, який дозволяє платникам уникнути фінансової, адміністративної та кримінальної відповідальності за заниження податкових зобов’язань з податків на прибуток та додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року з урахуванням строків давності, встановлених статтею 102 Податкового Кодексу”,- підкреслив Вололдимир Прокопенко

            Особливу увагу начальник Рубіжанської ОДПІ приділив  можливості, даній державою бізнесу узгодити податкові зобов’язання з податку на прибуток підприємств та ПДВ. Загальний термін, протягом якого платник може прийняти таке рішення та подати уточнюючий розрахунок або заяву, становить 90 календарних днів з дня набрання чинності Законом України від 25.12.2014 року №63-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу», тобто з 17 січня 2015 року.

             Керівник інспекції наголосив: „Позитивною новацією Закону є той факт, що діяння платника або його посадових осіб, яке призвело до заниження зобов’язань, не вважається умисним ухиленням від сплати податків, якщо «такі зобов’язання уточнено за процедурами застосування податкового компромісу і сплачено до бюджетів у розмірі 5%”

Наприкінці заходуі, як фахівці органу ДФС, так представники бізнесу  зробили висновок щодо актуальності цього Закону

Категорія: Рубіжанська ОДПІ інформує | Переглядів: 498 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua