Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2018 » Лютий » 22 » Презентація навчально-ознайомчої поїздки на Львівщину
16:10
Презентація навчально-ознайомчої поїздки на Львівщину

        19 лютого 2018 р. на широкий загал у м.Кремінна була презентована навчально-ознайомча поїздка на Львівщину, що стала можливою за ініціативи Кремінської районної ради, Кремінської громадської організації «Наша громада» в рамках проекту підтримки громадських ініціатив «Школи місцевого самоврядування» та «Громадський пояс Донбасу».

     А вже 21 лютого презентація відбулася у Невській територіальній громаді за участю сільських голів, депутатів та громадськості сіл Макіївка, Невське, Нововодяне.

     Представник Громадської організації «Кремінський центр регіонального розвитку «Наша громада» Світлана Загоруй ознайомила з презентацією, а учасники делегації – місцеві голови – поділилися своїми враженнями від побаченого та почутого щодо добровільного об’єднання територіальних громад.

     Візит був корисним також і тому, що наші територіальні громади вже проходили етапи добровільного об’єднання, яке не відбулося. Місцеві голови мали можливість ознайомитись з успіхами Славської і Тростянецької об’єднаних громад та оцінити: наскільки для них прийнятний такий формат розвитку в умовах децентралізації.

     Обмін досвідом – це шлях до удосконалення, а на рівні місцевого самоврядування він має ключове значення для впровадження реформи.

     «Розвиток громад має бути забезпечений не тільки через державну підтримку у вигляді розширення бюджетної бази та залучення до участі у державних програмах. Не менш важливими є залучення інвестицій та симулювання місцевої ініціативи. Це має отримати чітке відображення у стратегії розвитку кожної громади та відповідних програмних документах - пошук відповідальних інвесторів, створення для їх роботи сприятливих умов», - сказав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов на ІІ Польсько-Українському форумі місцевого самоврядування у 2017 році.

     І це дійсно так. Саме це ми і побачили на прикладі Славської об’єднаної територіальної громади Сколівського району Львівської області. Сильні інвестори, постійний потік туристів завдяки гірській місцевості та добре розвиненій гірськолижній інфраструктурі, рекреація і туризм.

     У Тростянецький об’єднаній територіальній громаді Миколаївського району Львівської області вже трошки інакше, інше природне середовище та інша інфраструктура. Тому інші пріоритетні напрямки. Також є сильні інвестори, які роблять значний внесок у розвиток громади. За спеціалізацією громада промислово-аграрна: здійснюється видобуток будівельних матеріалів, зокрема будівельного піску та вапна, каменю, розведення риби, вирощування зерна, картоплі і овочів.

      Незважаючи на те, що ці громади територіально знаходяться в межах різних районів, вони обидві обрали молоді команди, які мають наміри плідно і завзято працювати для підвищення рівня життя та добробуту населення, соціально-економічного та культурного розвитку громад.

          

          

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 298 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua