Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2019 » Квітень » 16 » Семінар на тему «Особливості участі в обласному конкурсі проектів місцевого розвитку»
11:40
Семінар на тему «Особливості участі в обласному конкурсі проектів місцевого розвитку»

         У понеділок, 15 квітня, у залі засідань районної ради відбувся семінар для місцевих голів, секретарів місцевих рад та представників місцевих громадських організацій  на тему «Особливості участі в обласному конкурсі проектів місцевого розвитку».

         Провели семінар заступник виконавчого директора Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області Альберт Зінченко та радник Центру розвитку місцевого самоврядування Луганської області Дмитро Дрожжин.

         Активних представників громад Кремінського району вже не дивує словосполучення «мікропроекти». Бо вже третій рік поспіль в області проводиться Конкурс проектів місцевого розвитку.

         Головна умова конкурсу – заявка має бути підкріплена солідарним фінансуванням. Іншими словами – до запитуваного обласного бюджету додаються гарантії внеску бюджету громади (сільського, селищного, міського, районного), виписки з рахунку, на який внесено зібрані громадою кошти, чи документ, що засвідчує спонсорські пожертви.

         Торік на обласний Конкурс проектів місцевого розвитку було подано більш ніж 140 заявок. У цьому році очікується збільшення кількості бажаючих отримати фінансування на розвиток громади.      

         Щодо особливостей конкурсу 2019 року, слід зазначити, що у цьому році на фінансування громадських ініціатив в обласному бюджеті передбачено 10 млн. грн. Прийом заявок триває. Останній строк реєстрації – 16 травня 2019 року.   

         Нововведення конкурсу у 2019 році – небюджетний внесок, який забезпечується ініціатором, має становити не менше 5% від загальної вартості проекту.

         Гранична суму фінансування окремого проекту з обласного бюджету становить 200 тис. грн. та не перевищує 50% від його загальної вартості.

         Частка співфінансування проекту з районного, міського, селищного, сільського бюджетів становить різницю між часткою фінансування з обласного бюджету та сумою коштів, які забезпечено Ініціатором.

         Усім учасникам семінару були надані вичерпні рекомендації щодо формування заявок для участі у конкурсі проектів місцевого розвитку.

     

     

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 281 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua